vrijdag 22 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

Floreac bundelt alle handelsbedrijven onder één naam

Floreac bundelt alle handelsbedrijven onder één naam

Het Belgische sierteeltbedrijf Floréac groepeert vanaf begin november alle handelsactiviteiten onder de commerciële naam Floréac. Het familiebedrijf uit de Floré Groep streeft hiermee naar meer zichtbaarheid en vereenvoudiging voor haar klanten en leveranciers. De klemtoon ligt nog meer dan voorheen op een sterke samenwerking met klanten, leveranciers en alle andere partners, laat Floréac weten.

De herprofilering van Floréac gaat gepaard met een pittige baseline, een nieuwe website en een opfrissing van het logo. Die nieuwe baseline vat kort maar krachtig de nieuwe koers samen: Innovating Horticulure Together. “Innovatie zit vanaf het begin bij Floréac in de wortels verweven” legt CEO Werner Krott uit. “En ook het besef dat je de lat pas echt hoog kan leggen door nauw samen te werken met je klanten, je leveranciers en alle andere stakeholders. Samen met hen verder schrijven aan één verhaal.”

Floréac richt zich 100 procent op de gespecialiseerde klanten, zoals Europese tuincentrumketens, tuincentra en bouwmarkten met breed assortiment. Supermarkten worden beleverd vanuit het merk Coverde. “We houden Coverde aan als merk om het onderscheid met Floréac duidelijk te maken. Handel voor supermarkten vereist immers een andere expertise. Op die manier blijven beide merken - Floréac en Coverde - zuiver”, aldus Krott.

Naam Moterra verdwijnt niet

Voor leveranciers blijven er wel twee logistieke platforms bestaan: Floréac voor België en Moterra voor Nederland. Dit om het onderscheid België/Nederland duidelijk te houden en te vermijden dat leveringen op het verkeerde logistiek platform belanden. De naam Moterra verdwijnt dus niet.

Floréac is een Belgisch familiebedrijf met stevige wortels in Lochristi en met een Nederlandse tak in Naaldwijk. Het is onderdeel van de Floré Groep. Een Europese groep bedrijven die actief zijn in veredeling, vermeerdering, teelt van potplanten en de handel ervan. 

 


26-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 Groen-Direkt


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS