vrijdag 22 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

Picnic start pilot met groenten en kruiden van PlantLab

Picnic start pilot met groenten en kruiden van PlantLab

Online supermarkt Picnic start een pilot met de verse groenten en kruiden van PlantLab. De groenten worden lokaal geproduceerd zonder pesticiden in een verticaal teeltsysteem onder LED-licht zonder inzet van gewasbeschermingsmiddelen en met een fractie van het water dat normaal gesproken nodig is. De weg naar de consument is extreem kort.

De groenten en kruiden worden onder het label Plant Paradise vanuit de kweeklocatie in het voormalige IBM-gebouw aan de rand van Amsterdam rechtstreeks geleverd aan het distributiecentrum van Picnic in Diemen. Klanten hebben in eerste instantie de keuze uit een aantal verse kruiden, van basilicumplantjes in pot tot hersluitbaar verpakte munttakjes. Later volgen groenten als snacktomaatjes en sla. Alle producten zijn kraakvers, gezond en geteeld zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

“Door kruiden van PlantLab in het assortiment op te nemen, geven we onze klanten een extra groene keuzemogelijkheid”, vertelt  Michiel Muller, medeoprichter van Picnic. “PlantLab teelt gewassen dicht bij huis, dus ’s ochtends geoogst is ’s middags op je aanrecht. Zowel het stekje als het eindproduct komt niet uit een ver land, maar gewoon uit Amsterdam. Wat Picnic is gelukt, door milieubelastende schakels uit het proces te verwijderen, doet PlantLab nu in de landbouw.”

PlantLab is in 2010 opgericht en is gespecialiseerd in technologie voor innovatieve stadslandbouw, de voedselvoorziening van de toekomst. “De samenwerking met Picnic is een mijlpaal", aldus CEO van PlantLab Michiel Peters. "We delen een aantal belangrijke waarden. Zo maken we voedselvoorziening allebei duurzamer en efficiënter binnen een toekomstbestendig model. De bevolking groeit wereldwijd. Daarmee groeit ook de behoefte naar goede voeding. Dat moet duurzamer. Indoor farming is in Nederland en de rest van de wereld de oplossing.”

Tijdens de pilot zijn de verse groenten en kruiden van PlantLab beschikbaar voor de meer dan 100.000 huishoudens die beleverd worden vanuit het distributiecentrum in Diemen. Naast het feit dat geen pesticiden worden gebruikt, is ook het waterverbruik minimaal en de kwaliteit hoog en constant. De indoor farm is gevestigd in de B. Smart City Hub, onderdeel van B. Amsterdam, het grootste startup-ecosysteem van Europa.

 


25-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS