dinsdag 19 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

FloraHolland stopt aanvoerregulering

FloraHolland stopt aanvoerregulering

Per vandaag is er geen sprake meer van aanvoerregulering op de klokken van Royal FloraHolland. Ook de aanvoerregulering voor de productgroep Gerbera komt hiermee te vervallen. De aanvoerregulering werd per woensdag 4 november ingevoerd voor de productgroepen potroos, potchrysant en gerbera. Voor de eerste twee groepen was de regulering al eerder teruggedraaid.

foto: mooiwatbloemendoen.nl

De beslissing over het laten vervallen van de aanvoerregulering heeft Crisis Management Team (CMT) afgelopen maandag genomen door de zogeheten beslisboom te volgen. Hiertoe heeft het een vergelijking gemaakt van de volumes die momenteel, zowel via de klok als via directe verkoop, worden aangevoerd met die van vorig jaar in een vergelijkbare periode.

Ook is er gekeken naar het doordraaipercentage van de productgroep Gerbera in de afgelopen weken in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast is door de veilingmeester uitvoerig contact onderhouden met de voorzitter van de FPC Gerbera met de vraag of de regulering op basis van de actuele data nog langer gerechtvaardigd is. 

 


25-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS