dinsdag 19 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Desch investeert met succes in circulaire merken

Desch investeert met succes in circulaire merken

De nieuwe duurzame standaard, zo noemt Desch het zelf. In 2019 introduceerde het het merk Recover en afgelopen voorjaar D-TectPlus. Beiden gecertificeerd door het Duitse keuringsinstituut Cyclos-http. Ze zijn nIR-detecteerbaar en dat zorgt ervoor dat ze tijdens de verwerking van plastic afval effectief uit de afvalstroom worden gescheiden. De potten kunnen zo eenvoudig worden gerecycled tot een nieuw plastic product. Wat Desch betreft de nieuwe norm voor duurzaamheid.

De Recover-potten worden gemaakt van plastic consumentenafval. De producten van D-TectPlus worden gemaakt van post-industrieel recyclaat: plastic afval dat afkomstig is van andere plastic verwerkende bedrijven. De productie bij Desch draait voor beide merken op volle toeren en de potten zijn in steeds meer kleuren beschikbaar.

De nieuwe duurzame standaard breidt zich inmiddels ook uit naar andere producten. Zo worden ook de PS plantentrays steeds vaker gemaakt van Recover in de kleur grijs en zijn ook de decoratieve spuitgiet-bloempotten van Epla zijn leverbaar in Recover-kwaliteit in 20 aantrekkelijke kleuren.

Desch streeft al sinds de start van de onderneming naar duurzame producten. De eerste lichtgewicht thermovorm bloempotten, die op de markt kwamen ter vervanging van de zwaardere spuitgiet potten, werden gemaakt van afval van plastic verwerkende bedrijven. Deze lichte potten hadden ook toen al een bodem met een uitgekiende vormgeving voor een optimale groei van wortels en plant. Ze werden zodanig geproduceerd dat ze zonder problemen geautomatiseerd konden worden verwerkt bij de kweker.
 


25-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS