vrijdag 22 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

Tesselaar Alstroemeria heeft CO2-uitstoot van Mistral volledig gecompenseerd

Tesselaar Alstroemeria heeft CO2-uitstoot van Mistral volledig gecompenseerd

Tesselaar Alstroemeria deed in 2019 de belofte om de CO2 uitstoot van de teelt van de toen nieuwe, spierwitte Alstroemeria te compenseren. De 147 ton die in 2019 uitgestoten is, gecompenseert Tesselaar, zoals beloofd, door te investeren in agroforestry; duurzame bos/landbouw in Bolivia via stichting Trees for All. Zo wordt bijgedragen aan de Sustainable Development Goals: No poverty, Life on land en Climate Action.

Het bedrijf berekent al sinds 2016 haar milieu footprint met als doel deze jaarlijks omlaag te krijgen om zodoende uiteindelijk een positief effect op het milieu te hebben. In 2019 is het bedrijf uitgebreid met een derde locatie. Ter verbetering van de structuur van de bodem is daar veen gebruikt. In eerste instantie verhoogt dat de uitstoot van CO₂, maar op lange termijn verlaagt het de deze juist door minder gebruik van meststoffen en een hogere productie.

De gemiddelde uitstoot per steel was in 2016 310 gram en is nu 292 gram, zonder bodemverbetering was dat 260 gram geweest. ‘Deze cijfers geven ons handvaten om beslissingen te nemen in ons bedrijf, we willen heel graag onze footprint verbeteren. We zijn ons ervan bewust dat we kleine stappen maken maar we dragen dit juist graag uit om anderen ook te motiveren en inspireren. Daarom hebben we nu ook de CO₂ uitstoot per steel op onze website vermeld,’ aldus Rick Tesselaar.

Op de website van Tesselaar Alstroemeria is de CO₂ uitstoot per variëteit te zien.

Green Friday op Black Friday

Tesselaar ondersteunt de actie van Trees for All om op Black Friday te kiezen voor Green Friday: ‘Koop’ gewoon een boom. Of twee. Daarmee plant je bomen voor een groenere en mooiere wereld. 

 


Redactie Floranews | 24-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 Groen-Direkt


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS