zondag 16 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

Platform Duurzame Handel verder als Sustainable Suppliers

Platform Duurzame Handel verder als Sustainable Suppliers

De deelnemers van het Platform Duurzame Handel Bloembollen en Vaste planten gaan per 1 januari 2021 verder als stichting onder de nieuwe naam Sustainable Suppliers of Horticultural Quality Products. De groep bestaat op dit moment uit 21 deelnemers die actief zijn in bloembollen, vaste planten, bolbloemen en bollen in pot.

Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen die retailers, de markt en de samenleving stellen, hebben de deelnemers ambities op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Sinds enkele jaren voert BQ Support bij voorjaars- en zomerbloeiers van bloembollen ‘mystery shopping’ uit. Onder de nieuwe stichting wordt dit voortgezet. Focus ligt hierbij op bloeibaarheid en soortechtheid. Na elke ronde bekijken de deelnemers welke verbeteringen mogelijk zijn om de kwaliteit van de door de deelnemers verhandelde producten verder te verbeteren.

De deelnemende handelsbedrijven hebben zichzelf tot doel gesteld om gecertificeerd te zijn volgens MPS-Florimark Good Trade Practice (MPS-GTP) of een minimaal vergelijkbaar certificaat. Voor wat betreft in Nederland gekweekte producten is de ambitie om in 2024 uitsluitend nog gecertificeerde producten te verhandelen. 


20-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS