zondag 26 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

AgroEnergy verwacht dat wind belangrijke factor blijft voor APX-prijzen

AgroEnergy verwacht dat wind belangrijke factor blijft voor APX-prijzen

Voor de komende maanden verwacht AgroEnergy dat de gemiddelde dagprijs vooral door de wind gedreven zal zijn en dat we weinig negatieve uurprijzen zullen zien. Dat is een van de conclusies die het trekt uit een webinar dat het onlangs voor haar klanten organiseerde.

In dit webinar, dat werd gegeven door EnergieAnalist Jasper Elzinga en EnergieSpecialist Co ten Wolde, werd onder andere ingegaan op de invloed van de laatste ontwikkelingen op de energieprijzen. Ook werd gesproken over de korte termijn en lange termijn verwachtingen voor de gas-, elektriciteits- en CO2-prijzen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame elektriciteitsproductie die van belang zijn voor een energiestrategie.

Naast de hoeveelheid wind zal het ook van belang zijn of het een weekdag is of een weekend. Op een weekdag met weinig wind is de verwachting dat de prijs tussen 40 à 50 €/MWh zal komen te liggen terwijl met veel wind in het weekend de prijs waarschijnlijker rond de 20 à 30 €/MWh zal liggen en er bovendien een kans op negatieve uurprijzen is.

Minder negatieve uurprijzen
De afgelopen periode waren er beduidend minder negatieve uurprijzen in vergelijking met de eerste helft van het jaar. Tussen 1 januari en 31 mei waren er 63 negatieve uurprijzen en vanaf juni tot nu 32 negatieve uurprijzen.


20-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS