zondag 16 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

DFG gaat kwekers financieel steunen en versterkt positie in planten

DFG gaat kwekers financieel steunen en versterkt positie in planten

Dutch Flower Group (DFG) wil bedrijven die bloemen kweken financieel gaan ondersteunen. Daarnaast wil de marktleider in het leveren van bloemen aan Europese winkels, met een nieuwe groeistrategie zijn positie versterken in planten. Dit vertelt CEO Marco van Zijverden deze week in een interview met het fd.nl

DFG heeft gekeken welke productgroepen en kwekers het aan zich wil binden. "Daarbij gaan we ook participeren in productie, daar zal ik niet omheen draaien" vertelt Van Zijverden in het interview. Hierbij wordt egdacht aan een vergaande financiële samenwerking met bijvoorbeeld bloemenkwekers in Kenia en Ethiopië en tulpenkwekers in Nederland. Ook vertelt Van Zijverden dat er nagedacht wordt over andere vormen van samenwerking met kwekers. Zoals bijvoorbeeld het meefinancieren. "Hier is geld lenen goedkoop, in Kenia betalen de kwekers minstens 10% rente", aldus Van Zijverden. Ook wil hij meerjarige contracten af gaan sluiten met kwekers die er voor kiezen om hun bloemen exclusief te leveren aan DFG."Het is echter niet zo dat het handelsbedrijf in sierteeltproducten de ambitie heeft om ook als kweker actief te worden", reageert Marcel Zandvliet, directeur Marketing DFG op het interview.

 

Meer focus op planten

Naast deze strategische keuzes op gebied van bloemen, gaat DFG zich ook duidelijk meer op de plantenmarkt richten. Zo blijkt ook wel uit het samengaan van Waterdrinker Aalsmeer, OZ Planten en Hamiplant in de Dutch Plant Group. "Wij voorzien een bovengemiddeld goede toekomst in planten",  vertelt Van Zijverden aan fd.nl. Waar de omzet in bloemen dit jaar door de coronacrisis 8% is gedaald, laat de plantenomzet juist een flinke groei zien.

Van Zijverden stopt per 1 januari 2021 als CEO van DFG en zal opgevolgd worden door Jan van Dam. Het schip verlaten doet Van Zijverden echter niet. Hij zal zich gaan richten opdegroeiambities in Amerika, waar vooral de onlineverkopen heel hard hard. Van Zijverden ziet er volop mogelijkheden voor expansie.

 


Leandra de Boef | 19-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS