zondag 16 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Gerard Metz, pionier en mede-grondlegger FM Group, overleden

Gerard Metz, pionier en mede-grondlegger FM Group, overleden

Gerard Metz is afgelopen zondag onverwachts op 72-jarige leeftijd overleden. Gerard Metz is een van de founding fathers van FM Group.

"Gerard was een pionier, originele denker, logistieke innovator en oer-ondernemer. Met zijn talenten en energie heeft hij een fundamentele bijdrage geleverd aan wat FM Group anno 2020 is.

Onze gedachten gaan uit naar zijn kinderen en kleinkinderen. Gerard Metz heeft bij velen van ons onuitwisbare herinneringen achtergelaten. Zijn gevoel voor humor en creatieve geest zullen we nooit vergeten", aldus FM Group.

Gerard Metz begon eind jaren zeventig met het leveren van snijbloemen aan bloemenwinkels in Antwerpen. Hij opereerde vanaf de toenmalige Bloemenveiling Westland. Midden jaren tachtig verliep de handel in Antwerpen moeizamer en richtte hij het vizier op Parijs. Het bedrijf groeide flink en eind jaren tachtig was Gerard Metz B.V. een van de grotere spelers in de regio Parijs. In de jaren negentig droeg Metz het stokje over aan de nieuwe eigenaar Frank Koenen, die het afzetgebied van Metz Groep flink wist uit te breiden. Jaren later fuseerde het bedrijf met Fleura tot FleuraMetz, dat uitgroeide tot de huidige handelshuis FM Group.

                           


19-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS