zondag 16 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Amaryllis in december op Bloemenagenda

Amaryllis in december op Bloemenagenda

De amaryllis, ook bekend als Hippeastrum, staat in december op de Bloemenagenda. De amaryllis is een bolgewas uit de Amaryllidaceae-familie en is vooral bekend vanwege haar enorme bloemen. Het geslacht bestaat uit zo’n 70 tot 75 soorten en meer dan 600 hybriden en cultivars.

In het wild, vind je de amaryllis in de (sub)tropische gebieden van Mexico en van de Caraïben tot in het noorden van Argentinië. In Noord-Amerika wordt de bloem vanwege zijn kale steel ook wel Naked Lady genoemd.

foto: mooiwatbloemendoen.nl

Bij amaryllis denk je vanwege de kerstperiode snel aan de kleuren rood en wit, maar het kleurenspectrum is de laatste jaren enorm uitgebreid. Zo zijn er nu ook paarse, roze, gele, groene en diverse tweekleurige bloemen. De holle bloemstengel is 50-60 centimeter lang en 3-5 centimeter breed. De bollen worden in kassen geplant om er bloemen van te snijden.

Door allerlei kruisingen zijn er amaryllis-groepen op basis van de bloemvorm: Galaxy Grp, Diamond Grp, Colibri Grp, Double Galaxy Grp, Double Diamond Grp, Double Colibri Grp, Butterfly Grp, Trumpet Grp en de Spider Grp waaronder de Cybisters vallen met orchidee- of spidertypen. Afhankelijk van de soort draagt de plant twee tot zes grote bloemen aan de top, met zes helder gekleurde bloembladeren.

Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn door Bloemenbureau Holland inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2020. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, gericht op de groenbranche. 

 


18-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS