zondag 16 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

Kwekers dienen klacht in tegen certificeringsplicht

Kwekers dienen klacht in tegen certificeringsplicht

Een aantal kwekers uit de Facebookgroep Kwekers tegen verplichte certificering heeft een klacht ingediend bij de ACM (Autoriteit Consument en Markt) over de registrerings- en certificatieplicht die opgelegd is door Royal FloraHolland. 

De kwekers zijn tegen de verplichte certificering omdat de eisen bovenwettelijk zijn, klanten er niet altijd om vragen en de kosten relatief hoog zijn voor de kleinere kwekers. Ook dreigt de bloemenveiling met uitsluiting van niet-gecertificeerde kwekers tot de marktplaats.

foto: Floranews

"Hierdoor kunnen wij nergens meer naartoe met onze producten", stellen de kwekers in hun klacht. Ook wijzen zij erop dat FloraHolland zegt dat zij van de mededingingsautoriteit geen dubieuze kopers mag weren van de klok. "Waarom kan FloraHolland dan wel kwekers uitsluiten als zij niet voldoen aan de certificeringseis?"

Volgens de kwekers zou de ACM, naar aanleiding van de klacht, al met verschillende kwekers contact opgenomen hebben. Royal FloraHolland zou hierover nog niks van de ACM gehoord hebben. 


18-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS