zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Colourful Christmas met JAdore poinsettia

Colourful Christmas met JAdore poinsettia

Colourful Christmas is trendy en biedt telers een breed scala aan mogelijkheden. Dümmen Orange speelt hier met haar J'Adore poinsettia’s danook graag op in. Behalve de opvallend gekleurde bracteeën maken ook de plantopbouw en het feit dat J'Adore zich leent voor verschillende potmaten van mini tot standaard de poinsettia's geschikt voor een succesvolle en economisch interessante teelt. J'Adore heeft een uitgesproken ronde groeiwijze en een sterke V-vormige plantopbouw.

De familie brengt de kleuren wit en licht- tot donkerroze samen in vier rassen. Daarmee biedt het een bijzonder interessant kleurenspectrum binnen het poinsettia-assortiment. Het kleurenpalet wordt nog interessanter door de toevoeging van de rassen Autumn Leaves, in een uitzonderlijk abrikoos en Golden Glo, in heldergeel. Met deze soms heldere en dan weer delicate tinten vormen deze zes rassen samen een bonte mix van eigentijdse kerststerren. Ze zijn een echte blikvanger in de retail en trekken met hun trendkleuren vooral ook de aandacht van jongere consumenten. Alle rassen zijn eenvoudig te telen en bijzonder geschikt voor mini, midi en standaard potmaten.

De leden van de J'Adore-familie hebben een reactietijd van 7 weken; Autumn Leaves en Golden Glo 8 weken. Omdat ze allemaal tot het vroege segment behoren, zijn ze geschikt voor een tijdige start van het seizoen. Voor een kleurrijk feestelijk seizoen met alle zes rassen in hetzelfde bloeistadium, moeten Autumn Leaves en Golden Glo een week eerder worden verduisterd vanwege de iets langere reactietijd.

Meerwaarde voor teler en consument
Een goede houdbaarheid en de uitstekende eigenschappen in de keten zijn kenmerken die niet alleen de consument blij zullen maken. Dat J'Adore rassen zich uitstekend lenen voor mini teelt is voor de teler een belangrijk gegeven. Daarbij komt het (financiële) voordeel van de perfecte grootte van de bracteeën en de compacte plantopbouw, óók bij teelten met hoge dichtheden. Mini's worden bovendien steeds populairder bij de consument. Ze kunnen op vele manieren worden gebruikt in kerstdecoraties, bijvoorbeeld in kleurrijke combinaties. Daarnaast zijn ze leuk om als cadeautje weg te geven.

De J‘Adore-familie en de rassen Autumn Leaves en Golden Glo maken het duidelijk: de kerstster brengt als ultiem fraaie kamerplant kleur in de winter. Als trendy potplant biedt de poinsettia op elk moment een waaier aan zeer veelzijdige, spannende toepassingen! 


17-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 OpenDagenKolsterBV


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS