zondag 25 juli 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Royal FloraHolland, De Winter Logistics, Van Zaal Transport en Wematrans bundelen krachten in Floriway

Royal FloraHolland, De Winter Logistics, Van Zaal Transport en Wematrans bundelen krachten in Floriway

Royal FloraHolland, De Winter Logistics, Van Zaal Transport en Wematrans bundelen hun krachten in de nieuwe joint venture Floriway. Hiermee gaan genoemde partijen bouwen aan de "meest optimale logistieke keten voor de sierteelt". Royal FloraHolland heeft een meerderheidsbelang in de joint venture.

Alle activiteiten van de betrokken vervoersbedrijven zijn in de samenwerking opgenomen, inclusief de activiteiten die niet via Royal FloraHolland of Floriday lopen. Het nieuwe bedrijf gaat in eerste instantie zelfstandig opereren. De transportbedrijven in de joint venture blijven voorlopig opereren onder eigen naam, voor eigen klanten en met eigen medewerkers.

"Voor kwekers en kopers verandert daarmee voorlopig niets" meldt de joint venture. "Vanaf 2021 vindt er geleidelijke integratie plaats tussen de betrokken partijen." Alle betrokken partners zijn vertegenwoordigd in het management van de joint venture, onder leiding van Toon Vos als algemeen directeur en Frank van Antwerpen als ad interim financieel directeur.

"Met slimme logistiek tussen kweker en koper en het gebruik van de modernste technieken zijn minder transportbewegingen nodig. Dit zorgt voor verduurzaming van de keten. Zo wordt met deze joint venture invulling gegeven aan zowel de duurzaamheidsdoelstellingen van de gehele sector als aan het nog efficiënter laten functioneren van de sierteeltketen."

"Met de bundeling van krachten van de vervoersbedrijven en de koppeling aan Floriday, wordt het mogelijk de logistieke keten te digitaliseren en te verduurzamen," aldus Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland. "We zorgen voor slimme, gebundelde logistiek die naadloos aansluit op de bedrijfsprocessen van onze klanten." Ook andere vervoerders in de sierteeltsector worden uitgenodigd om met Royal FloraHolland in gesprek te gaan over toekomstige samenwerking. Met diverse partijen vinden al gesprekken plaats.


12-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107WERKENBIJGGRS


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS