woensdag 12 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Royal Brinkman introduceert Serie UniMite bioverdeelsystemen

Royal Brinkman introduceert Serie UniMite bioverdeelsystemen

Royal Brinkman introduceert een merknaam voor haar serie bioverdeelsystemen; de UniMite. De serie bestaat uit vijf technische varianten van verstrooi- of verblaassystemen voor het optimaal verdelen van roofmijten en voermijten over het gewas. Zo is er een nieuwe, compacte oplossing voor potplanten en een traliebrede oplossing voor o.a. roos, naast de bekende horizontale oplossing onder een spuitboom voor chrysant. Dit is een mooie stap richting verdere verbetering van de biologische gewasbescherming in de glastuinbouw.

Voor een optimale verdeling van roofmijten en voermijten heeft Royal Brinkman de afgelopen jaren bioverdeelsystemen ontwikkeld in de vorm van strooibunkers aan een spuitrobot of monorailsysteem. Om ook traliebreed roofmijten uit te zetten is een nieuw bioverdeelsysteem ontwikkeld waarbij een uniforme verdeling en arbeidsbesparing het uitgangspunt was. Door het koppelen van technische kennis aan de kennis van biologische bestrijders, is Royal Brinkman in staat om moderne technische varianten te ontwikkelen voor het uniform verstrooien of verblazen van roofmijten. Bij SK Roses in De Lier heeft de toepassing van de UniMite Air geleid tot een goede tripsbestrijding in roos. Bas Koene: “We hebben zelfs tot week 36 niet chemisch hoeven corrigeren tegen trips.”

Door het optimaal en uniform verdelen van roofmijten en voermijten krijgt de biologische aanpak van ziekten en plagen een goede start. De roofmijten zijn snel op oorlogssterkte aanwezig in het gewas, klaar voor de biologische bestrijding van de plaag. Bij elke UniMite oplossing is er veel aandacht voor de uniforme en efficiënte verdeling van de roofmijten en de voermijten. Voor veel kassen en gewassen is er nu een oplossing in de vorm van een bioverdeelsysteem.


16-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS