dinsdag 19 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Schoneveld kijkt terug op bijzondere Cyclamen Open Dagen 2020

Schoneveld kijkt terug op bijzondere Cyclamen Open Dagen 2020

De Cyclamen Open Dagen 2020 zijn achter de rug. De afgelopen weken stonden voor Schoneveld Breeding in Wilp volop in het teken van hun nieuwe Cyclamencollectie voor seizoen 20-21, pre-commerciële soorten en experimentele variëteiten.

Dit jaar was het een bijzondere editie, maar de digitale middelen maakten het mogelijk om iets heel moois neer te zetten. Natuurlijk gingen de gebruikelijke rondleidingen met area managers en teeltadviseurs dit jaar ook gewoon door. Met inachtneming van alle maatregelen tegen COVID-19 konden zij, aan kleine groepen, toch laten zien wat er allemaal gebeurt binnen het bedrijf.

Leopardo

Natuurlijk was er een hoofdrol weggelegd voor alle Cyclamen, de nieuwe grootbloemige Cyclaam Super Serie Leopardo stond daarbij extra in de schijnwerpers. Dat was niet voor niets, deze hittetolerante krachtpatser is gemakkelijk te kweken, bloeit vroeg in het seizoen en wordt geïntroduceerd in zes kleuren. De Leopardo maakt dat er nu jaarrond, waar ook ter wereld een mini, midi of grootbloemige Cyclaam van Schoneveld Breeding verkrijgbaar is.

Best for Outdoor; kleurt je tuin

Daarnaast was er ook volle aandacht voor Cyclamen in buitentoepassing. Al tien jaar lang investeert Schoneveld Breeding in buitenbloeiproeven met Cyclamen Super Serie. Gedurende deze proeven worden verschillende series en kleuren uitgebreid getest op houdbaarheid en bloemkwaliteit onder Noord-Europese omstandigheden. Hiervoor heeft Schoneveld Breeding het kwaliteitskeurmerk Best for Outdoor in het leven geroepen. Momenteel zijn er vier Cyclamen Super Series waarbinnen een selectie van kleuren het keurmerk Best for Outdoor mag dragen, te weten Super Serie Verano, Super Serie Donatello, Super Serie Carino en Super Serie Picasso. Zelfs tijdens een grillige nazomer en na een paar graden vorst kan er nog van de vele kleurrijke bloemen genoten worden. Deze worden onder andere middels de concepten Garden Selections en Veranda Selections op de markt gebracht.


Super Serie Crayon 

Meer nieuws

Naast de Leopardo en Best for Outdoor, kon Schoneveld Breeding nog meer nieuws laten zien. De Super Serie Crayon kwam bijvoorbeeld uitgebreid voorbij tijdens de rondleidingen. Deze nieuwe mini Cyclaam heeft een uniek bloempatroon dat doet denken aan een krijtstreep. Verder is er een nieuw concept geïntroduceerd met geurende Cyclamen; de Odora selections. Dit concept wordt met labelverplichting geïntroduceerd. Ook de pre-commerciële Verano Victoria kleuren Pink en White with Eye werden goed ontvangen.

Technische proeven

Naast de commerciële proeven, stonden er dit jaar ook twee technische teeltproeven in de schijnwerpers. Als eerste: De invloed van remmiddelen op de jonge plant. Remmiddelen worden in de praktijk soms gebruikt om jonge planten vóór afleveren aan de kweker in zijn groei te reduceren. In dit experiment zijn verschillende remmiddelen getest die voorlopig nog gebruikt mogen worden. Onderzocht is wat de invloed is op de jonge plant, maar ook wat het effect is op het eindproduct. Ten tweede: De invloed van remmiddelen op opgepotte planten. Het onderzoek naar de invloed van remmiddelen uitgevoerd in 2019 heeft inzicht gegeven in welke remmiddelen bruikbaar zijn en welke niet. De proef van 2020 is een vervolg op vorig jaar, waarbij de opgedane ervaring uitgebreid is met nog meer alternatieve middelen.

Video's

Schoneveld Breeding heeft van alle producten video’s gemaakt waarin de highlights en unieke eigenschappen worden getoond. Wilt u nog even terugkijken naar wat u allemaal gezien heeft in de rondleiding of kon u niet deelnemen en bent u nieuwsgierig naar de producten? Dan kunt u terecht in het overzicht dat digitaal beschikbaar is via https://www.youtube.com/playlist?list=PL76KMNCeIRwaZZBw5qruyXNmHFIXbjgpb

Meer informatie

Hebt u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met uw area manager van Schoneveld Breeding via https://schoneveld-breeding.com/wie-is-wie/

Een overzicht van ons gehele assortiment vindt u ook in de brochure die u aan kunt vragen via https://schoneveld-breeding.com/productcatalogus/

 

Deze gesponsorde bijdrage is geschreven door Schoneveld Breeding 


16-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS