zondag 16 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Yucca in december Woonplant van de maand

Yucca in december Woonplant van de maand

De Yucca is de Woonplant van de maand december 2020. Ze komt uit de familie van de agave-achtigen, de Agavaceae. Dezelfde groep waar ook de kamerplanten Dracaena, Beaucarnea en Cordyline onder vallen.

Van nature komt de Yucca voor in warme en droge gebieden in Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De planten hebben vaak dikke, leerachtige bladeren met een scherpe punt en witte bloemen. De bladeren groeien zo uit de aarde of aan een of meerdere stammetjes.

foto: mooiwatplantendoen.nl

De stammen voor de Yucca worden geïmporteerd uit Zuid-Amerika. De planten groeien daar op koffieplantages waar zij de koffieplanten van schaduw voorzien. Yucca’s groeien ongeveer 30 centimeter per jaar en worden na een aantal jaren gesnoeid. Het ‘snoeihout’ wordt in Europa vervolgens opgepot en na vorming van de bladrozetten kan de Yucca als kamerplant worden verkocht.

Het Yucca-assortiment is vrij beperkt. De meest verhandelde soort is de groenbladige Yucca elephantipes, genoemd naar de poot van een olifant, waar de Yucca onder natuurlijke omstandigheden sterk op lijkt. Naast de soort elephantipes komen ook Y. aloifolia en Y. rostrata regelmatig voor en voor de tuin kennen we Y. flaccida. Er bestaan ook Yucca’s waarvan het blad lichtgekleurde randen heeft, zoals de Yucca elephantipes ‘Jewel’

 


16-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS