zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Is Mijn bedrijf wel zichtbaar? #blog

Is Mijn bedrijf wel zichtbaar? #blog

Online zichtbaarheid is essentieel voor elk bedrijf. Zoeken doen we bijna allemaal via Google. En toch merk ik nog weleens dat met een simpele handeling jullie bedrijf eigenlijk nog makkelijker zichtbaar wordt. Kennen jullie ‘Mijn bedrijf’ van Google en hebben jullie echt alles ingevuld, want dat is erg belangrijk.

Ben jij te vinden?

We doen het eigenlijk allemaal. We tikken een naam in van een bedrijf of van een product en er komen direct bedrijven naar voren. Daar wil jij toch absoluut tussen staan of niet? Zoek maar eens op producten, misschien wel je eigen producten en kijk nog eens.
Ik heb gezocht op cactussen. Scrol dan maar eens een klein beetje naar onderen en dan zie ik dit lijstje.


Zoekopdracht in Google Chrome op het woord cactussen

Nu kan ik mij voorstellen dat er cactuskwekers zijn die zeggen, maar daar hoor ik toch ook tussen? Dat hoor je zeker. Een potentiële klant kan gaan zoeken en als hij dan dit ziet klikt hij op een ander bedrijf. Kan je er iets aan doen? Dat kan zeker door meer gegevens in te vullen en te gebruiken van Google ‘Mijn bedrijf’.

Wat is dat eigenlijk?

Het is meer dan een gratis vermelding in en op Google. Ik kan er zelfs een gratis website van maken en er evenementen op zetten. Klik maar eens hierop en neus maar eens rond. https://www.google.com/intl/nl_nl/business/

Zoals bij zoveel zaken op het internet geldt ook hiervoor dat hoe meer je in gaat vullen en gebruiken van zo’n dienst des te beter je vindbaar wordt. Niet alleen vindbaar in Google Maps maar ook in de zoekresultaten van Google. Dus mijn advies is dan ook, vul het goed en volledig in. Log in met je Google Account en vul ontbrekende gegevens in.


Het home scherm van 'Mijn bedrijf'.

Mijn advies is om alles eens door te lopen qua mogelijkheden aan de linkerzijde en daar eens te kijken of er iets in te vullen valt. Neem Posts, daar kun je een beschrijving maken van je belangrijkste producten. Dit kan door op “Product toevoegen” te klikken. Of je klikt in het linker rijtje op “Producten” en je kunt het ook toevoegen.

Zoals je ziet kun je zelfs een website toevoegen. En dat is het mooie, hier kun je binnen Google je website maken waarnaar je elders ook kunt verwijzen. En neem van mij aan dat je binnen Google zeer goed gevonden wordt. En dat is waar het bij Google toch om draait. En dat nog gratis ook……

Maar ook inzichten komen aan bod, en meer dan je denkt. Hoe vaak wordt jouw naam werkelijk gezocht? Misschien wat te weinig. Middels juiste communicatie en gebruik van goede doelgerichte advertenties misschien toch ineens veel meer. Dus meer inzicht dan alleen het onderbuikgevoel.
Heeft jouw bedrijf al reviews? Dan kun je ze hier lezen. Misschien zelfs even een reactie terugplaatsen

Loop alles toch eens door en vul het in. Wacht dan even een korte tijd, laten we zeggen een week, en zoek dan nog eens op jouw producten op Google. Dan ga je iets moois zien. Misschien kwam jouw naam niet eerst naar voren en nu wel. Dat is toch prettig.

Kortom een tool waar op eenvoudige wijze veel mee te doen is en het vergroot zeer zeker je vindbaarheid in Google. Dus toch maar even aandacht hieraan.

 

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
16-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 OpenDagenKolsterBV


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS