zaterdag 25 maart 2023
Nima Sierteelt Marketing Event topbanner Beurs agenda sierteelt

Arbeidsmigranten in Horti Business Center

Arbeidsmigranten in Horti Business Center

Bonono Inbest uit Naaldwijk heeft plannen om in het Horti Business Center op het Trade Parc Westland ruim 300 arbeidsmigranten te gaan huisvesten. De nieuwe eigenaar van het pand bekijkt de mogelijkheden om het pand om te bouwen tot een hotel en heeft de vergunningsaanvraag inmiddels ingediend. Het gebouw bij de kruising van de Veilingroute en de Middel Broekweg zal Horti Hotel Westland gaan heten. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners medio 2022 hun intrek nemen in het Horti Hotel.

foto: Bonobo Invest

Het Horti Business Center staat al meer dan tien jaar voor een belangrijk deel leeg. Het ligt "op afstand van de Westlandse woonkernen, is centraal gelegen binnen Westland en met uitstekende ontsluitingsmogelijkheden richting de Westlandse agro(logistieke) bedrijven", aldus de initiatiefnemers. "De afstanden naar de dichtstbijzijnde buurtbewoners zijn hemelsbreed minimaal 400 meter."

De initiatiefnemers zijn naar eigen zeggen al in een vroeg stadium om de tafel gegaan met alle betrokken partijen: gemeente, veiling, uitzendbureaus en omwonenden. "Door het vroegtijdig opstarten van het participatietraject kan eventuele overlast in de toekomst effectief worden voorkomen.” Omdat dit plan centraal ligt tussen Naaldwijk, De Lier en Honselersdijk stellen de initiatiefnemers dat dit geen eenzijdige druk op één van de woonkernen oplevert.

Als de verbouwing van het pand klaar is, zal het in zijn totaliteit verhuurd worden aan een uitzendbureau, dat er dan werknemers in kan laten wonen. volgens de plannen krijgt het gebouw acht woonlagen met op elke laag woonunits voor twee personen. Ook krijgt het pand een receptie die 24 uur per dag bemand zal worden. 


Leandra de Boef | 06-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS