dinsdag 19 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Drie grote leliekwekers samen verder als Dutch Lily Masters

Drie grote leliekwekers samen verder als Dutch Lily Masters

Paauw Lilies, Imanse Quality Lilies en Dutch Lilies gaan vanaf 9 november officieel samen verder onder de naam Dutch Lily Masters. Aan het roer staan Wim-Jan Paauw, André Imanse en Klaas Wagenaar.

Dutch Lily Masters beschikt in totaal over 20 ha kassen, verdeeld over de locaties Rijnsburg, Lisserbroek en Almere. Daardoor kunnen de verschillende veilinglocaties goed bediend worden. Bij de ontwikkeling van het nieuwe merk Dutch Lily Masters lieten de eigenaren zich inspireren door de oude Hollandse meesters.

“Wij vonden de oude meesters een goed uitgangspunt: indruk maken met meesterwerken. Net als de schilderijen van de beroemde schilders, vind je de kwaliteit van lelies in de details", legt eigenaar Wim-Jan Paauw uit. "Van compositie, kleur en uitstraling, tot een schitterende bloem die met gemak twee weken stralend in de vaas staat. Dutch Lily Masters kun je ‘nieuwe meesters’ noemen. Dag in dag uit is de kwaliteit van onze lelies het allerbelangrijkste. Wij kijken naar de details om de mooiste lelies te laten bloeien.”

“Maar daar stopt het niet bij", vult André Imanse aan. "Flexibiliteit is erg belangrijk en wij denken graag met onze klanten mee in de snel veranderende markt Wij blijven dan ook continu bezig met het kweken van nóg mooiere en betere varianten." Naast productinnovatie zoekt het bedrijf ook steeds naar nieuwe mogelijkheden om de bedrijfsvoering te optimaliseren. "Samen met partners in de keten ontwikkelen we duurzame, innovatieve en moderne teelttechnieken die leiden tot een uniek en hoogwaardig product.”

Met de lancering van het nieuwe bedrijf verwachten de drie eigenaren klanten nog beter te kunnen bedienen met onder andere een hoger serviceniveau en een breder assortiment dat jaarrond geleverd kan worden. Ook de prestaties op de diverse teeltlocaties kunnen verbeteren door de fusie. 

“De fusie en het ontstaan van Dutch Lily Masters is er een vanuit kracht. De bedrijven passen ontzettend goed bij elkaar en het assortiment vult elkaar aan. We willen alle drie bouwen aan de toekomst en investeren; in nieuwe soorten, teelttechnieken, kleursoorten, et cetera. Met elkaar zetten we iets neer waar we veel energie insteken en écht in geloven. Samen zijn we klaar voor een toekomst vol meesterwerken”, aldus Klaas Wagenaar.


Leandra de Boef | 06-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 Groen-Direkt


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS