vrijdag 22 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

Dutch Flower Group reikt dit bijzondere jaar één bijzondere Award uit

Dutch Flower Group reikt dit bijzondere jaar één bijzondere Award uit

Al bijna 20 jaar reikt Dutch Flower Group (DFG) traditioneel begin november de Dutch Flower Awards uit als erkenning aan haar kwekers. Normaal gesproken worden deze in meerdere categoriën utigereikt. Door de bijzondere omstandigheden in 2020, is er voor gekozen om symbolisch één heel bijzondere award uit te reiken aan al haar Nederlandse en buitenlandse kwekers: de Big thank you Award.

Marco van Zijverden en Jan van Dam

Andere jaren sprak Marco van Zijverden, CEO van DFG de collega’s, partners, kwekers toe vanaf de stand op de Royal FloraHolland Trade Fair. Dit jaar deed hij dit samen met zijn opvolger Jan van Dam vanuit het kleurrijke FloriWorld. Marco van Zijverden: “De samenwerking met onze kwekers is ongelofelijk belangrijk voor DFG en dat willen wij hier nog eens mee bevestigen”. Jan van Dam benadrukte dat hij middels de persoonlijke relatie met de DFGkwekers de samenwerking wil blijven versterken. 

Ook voor Dutch Flower Group was 2020 een bevolgen jaar, door alle gevolgen van de COVID-19 maatregelen en de invloed daarvan op de internationale sierteeltsector. Van Zijverden: “Toch getuigt het van kracht hoe we als sector met diverse ketenpartners de verbinding met elkaar hebben gezocht”. Als voorbeeld noemt van Zijverden de campagne Let Hope Bloom in samenwerking met Bloemenbureau Holland en de actie “Boeketten tegen Eenzaamheid” waarbij samen met Ali B. en diverse partners uit de keten maar liefst 150.000 kleurrijke boeketten zijn uitgedeeld aan eenzame ouderen door heel Nederland. 

Verwachting DFG voor 2020 en strategie komende jaren

Dit jaar verwacht DFG met haar meer dan 30 bedrijven een omzet van ruim €1,6 miljard te gaan realiseren. Dit is een daling van 7% ten opzichte van 2019. DFG zal ondanks dit roerige jaar, 2020 winstgevend afsluiten. Voor de komende jaren staan bij DFG 5 thema’s centraal: de intensievere samenwerking met kwekers, klantfocus, ontwikkeling van de interne organisatie, verdergaande digitalisering en de inrichting van duurzame supply chains. 

Marco van Zijverden treedt per 1 januari 2021 af als CEO, maar zal nauw verbonden blijven aan Dutch Flower Group als voorzitter van de Raad van Advies. Jan van Dam volgt hem op als CEO.


06-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS