vrijdag 22 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Corona sneltest straat geopend in Duin- en Bollenstreek

Corona sneltest straat geopend in Duin- en Bollenstreek

De vraag naar testen neemt enorm toe. Door het hoge aantal coronabesmettingen is de
situatie nog steeds zorgelijk te noemen. Hierdoor willen naast particulieren ook bedrijven het COVID-19 virus zoveel mogelijk buiten de deur houden. De reden voor Alies Haasnoot & Ron Kuilboer van Alice Care en Dennis & Jacco van Wieringen van Uitzendbureau NWH Jobs om in overleg met Gemeente Noordwijk de handen ineen te slaan en een Corona sneltest straat Duin- en Bollenstreek op te zetten.

Corona teststraat Duin- en bollenstreek

V.l.n.r. Dennis van Wieringen & Brenda Koelewijn, Alies Haasnoot & Ron Kuilboer, Hanneke & Jacco van Wieringen

Dennis en Jacco van Wieringen liepen zelf tegen het feit aan dat hun uitzendkrachten met klachten dagen thuis zaten voordat zij een coronatest konden laten afnemen. De wachttijd voor een test is drie dagen en het wachten op de uitslag ook nog eens twee dagen. Dennis: “Dit kost ons én de opdrachtgever waar de uitzendkracht werkzaam is, elke dag geld”. Dit beaamt Alies van Alice Care ook: “Wij zien ook in de zorg de ontwikkeling dat het traject nu te lang duurt en met deze sneltesten wordt er veel tijd gewonnen. Goed voor de volksgezondheid maar ook voor de economie”. Hierdoor ontstond het gezamenlijke idee om de samenwerking aan te gaan en zelf een particuliere sneltest straat op te zetten. Binnen 15-20 minuten is de uitslag duidelijk waardoor werknemers weer snel hun werk kunnen hervatten.

Sneltest straat

De sneltest straat, gevestigd in Noordwijkerhout, is vanaf woensdag 4 november a.s. geopend waar je alleen op afspraak kunt langskomen. Via coronasneltestduinenbollenstreek.nl is het mogelijk om online een afspraak voor de sneltest te maken. De testen worden, geheel volgens de GGD en RIVM richtlijnen, door bekwaam, deskundig en gediplomeerd personeel afgenomen, waardoor snel en veilig eventuele besmettingen kunnen worden vastgesteld. Na afname van de sneltest ontvangt de geteste persoon persoonlijk via een email de uitslag.

 

Interesse van andere bedrijven

Naast particulieren hebben diverse bedrijven uit de regio zich al aangemeld om gebruik te
kunnen en willen maken van de sneltest straat gezien de tijdswinst die hier uit ontstaat.
Wanneer de vraag naar testen verder stijgt, bestaat de mogelijkheid om de sneltest straat uit te gaan breiden. 

 


06-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS