vrijdag 22 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

2020, het jaar dat Microflor iets te vieren heeft

2020, het jaar dat Microflor iets te vieren heeft

Micorflor heeft dit jaar wat te vieren. 15 jaar geleden zette het de eerste stappen in de veredeling van Helleborus. Wat klein begon is vandaag de dag een jongplantenproductie geworden van circa 52 rassen in alle kleuren, potmaten en bloemvormen. Microflor gaat voor groei.

En groeien neemt de veredelaar deze keer letterlijk. Er is gestart met de bouw van een gloednieuwe Helleborus kas gebouwd aansluitend aan het veredelingsbedrijf. Zo komt er 3000 m² extra ruimte om ons assortiment verder kwalitatief uit te bouwen in de beste omstandigheden.

Wat er zo speciaal is aan die kas? In het dek wordt diffuus glas geplaatst met high haze. Speciaal glas met een positieve effecten zoals een betere verspreiding en doordringing van het licht, minder stress voor het gewas en een lagere planttemperatuur.

Daarnaast komt er een dubbelzijdige doorlopende nokverluchting voor maximale ventilatie en koeling. Er is ook luchtbevochtiging via hogedrukverneveling waarmee op een energiezuinige manier gekoeld wordt. Het gieten van de planten zal gebeuren met een semiautomatische gietrobot. Zo kan zeer gericht en efficiënt water en meststoffen gegeven worden.

"De nieuwe kas zorgt ervoor dat we de meest rendabele planten voor onze klanten kunnen telen van superieure kwaliteit", vertelt Bart van Hoye van Microflor. "Wist je dat we elk nieuw ras 2 tot 3 jaar testen bij zowel 2 testkwekers als op onze eigen locaties? Pas als een ras over de hele lijn goed scoort zullen we dit commercialiseren en aanbieden aan onze klanten."

Op vlak van duurzaamheid zijn er nog meer extra voorzieningen in de nieuwe kas, zoals bijvoorbeeld insectengaas in de luchtramen tegen insecten om chemische bestrijdingsmiddelen maximaal te vermijden. Ook wordt drainwater opgevangen, gezuiverd en hergebruikt, zodat de waterconsumptie zo laag mogelijk blijft.

 


06-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS