zondag 16 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

De 5 vragen aan... Mark van der Ban

De 5 vragen aan... Mark van der Ban

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Mark van der Ban, commercieel directeur bij Adomex. Ik ben 54, getrouwd en trotse vader van twee zoons. Sinds 2000 ben ik werkzaam bij Adomex, eerst als vestigingsmanager op de veiling in Aalsmeer en sinds 2010 in mijn huidige functie, lid van het Management Team van Adomex. In deze commerciële functie ben ik betrokken bij zowel het inkoop- als het verkoopproces. Daarom ben ik voor veel mensen ‘Mister Adomex’. Persoonlijk vind ik het een fantastische baan die ontzettend veel energie geeft.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Eigenlijk ‘never a dull moment’, want elke dag is weer anders, neem nu deze coronatijd. Alles ging ook bij ons natuurlijk ‘on hold’ en ik zou geen ondernemer zijn als ik hier niet creatief en innovatief mee om ben gegaan. In het kader van ‘Pak je kansen en ga door!’ hebben we binnen Adomex diverse werkgroepen samengesteld met de vragen ‘hoe om te gaan met deze crisis en welke nieuwe kansen zijn ervoor ons?’ Eén van deze werkgroepen heeft zich beziggehouden met een nieuwe productgroep binnen Adomex, namelijk ‘preserved’. Ik was ervan overtuigd dat gepreserveerd snijgroen (ook wel gestabiliseerd genoemd) in diverse kleuren perfect past bij de huidige trend van droogbloemen. Daarnaast zijn ook moswanden en mosschilderijen een nieuwe trend. Wij zijn als werkgroep heel veel soorten gaan testen en doorontwikkelen en uiteindelijk is dit prachtige nieuwe assortiment eruit naar voren gekomen: ‘Preserved foliage and mosses, NEW by Adomex’.

Wij vinden dit een nieuwe kans, want dit gepreserveerde groen is eeuwig houdbaar en dus heel erg duurzaam, want het blijft lang staan. Het blad is behandeld waardoor het permanent flexibel blijft en zijn kleur behoudt. Dit assortiment ligt momenteel helemaal in lijn met de laatste trends: de mens wil de natuur behouden, dus de consument gaat drogen, persen, vasthouden etc. Daarom is dit bijzondere groen prachtig toe te passen in combinatie met droogbloemen, maar ook met verse bloemen.
We zijn gestart met Eik fijn en daarna platmos. Nu staat deze week gepreserveerd Treefern centraal. Elke week hebben we wel een nieuw assortiment toe te voegen aan ons volledige nieuwe gepreserveerde-assortiment.

Welk nieuws heeft je de laatste tijd beziggehouden?

Alles omtrent corona, natuurlijk! Net als veel andere mensen ben ook ik regelmatig ‘corona-moe’. Maar toch volg ik het nieuws op de voet, want elke verandering en besluit in een ander land kan grote gevolgen hebben voor onze handel. Daarnaast vind ik het moeilijk dat iedereen andere gedachtes heeft hoe met corona om te gaan. Voor elk standpunt valt wat te zeggen, maar wat is wijsheid?

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Net als vele anderen vind ik duurzaamheid een heel belangrijk onderwerp. Wat ik graag veranderd zou willen zien is dat grote winkelketens, die duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben en diverse eisen zoals certificering hebben, hier ook voor willen betalen.
En dat ze dus niet alle kosten alleen bij de producenten neerleggen.

Wat ga je dit weekend doen?

Normaal ben ik elk weekend in de sporthal bij de handbal te vinden. Mijn beide zoons spelen, net als ik vroeger, bij Greenpark Aalsmeer. Beiden doen dit op een ander niveau. Mijn jongste zoon speelt nu in het eerste van Aalsmeer en in de U19 van Nederland. Maar ook hier speelt corona een grote rol, dus zijn wij in het weekend wat meer thuis als normaal.

Bron: www.Floranews.com
06-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS