vrijdag 22 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

FloraHolland stelt tijdelijke aanvoerregulering in voor klokaanvoer

FloraHolland stelt tijdelijke aanvoerregulering in voor klokaanvoer

Sinds woensdag 4 november 2020 geldt er een tijdelijk aanvoerregulering voor de klokaanvoer. Het Crisis Management Team (CMT) van Royal FloraHolland heeft dit besloten op voorstel van de afdeling Operations Dealmaking en na consultatie van de FPC voorzitters. De aanvoerregulering geldt vooralsnog alleen voor de productgroepen Gerbera, Potchrysant en Potroos.

Doordat ook in Frankrijk, België en Duitsland strengere coronamaatregelen gelden valt de vraag naar bloemen en planten uit die landen weg. Het aanbod op de klok nam hierdoor toe en ook het doordraaipercentage nam toe. Om te voorkomen dat dit verder toeneemt heeft het CMT besloten over te gaan op aanbodregulering.

De aanvoerregulering geeft op basis van de volumes over 2019 duidelijkheid over de maximaal aan te voeren aantallen voor de klok. De aanvoerregulering is alleen van toepassing voor de drie exportlocaties (Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg) en niet voor de locatie Eelde.

Per productgroep wordt dagelijks bepaald welk percentage de kweker van het dagvolume mag aanvoeren. Voor een productgroep met een afnemende marktvraag kan op die manier gestuurd worden op minder klokaanvoer dan voor een productgroep waar de vraag op niveau blijft. In Floriday is terug te vinden wat de betreffende aanvoerders de volgende veildag aan mogen voeren.

Lees hier de veel gestelde vragen over de aanvoerregulering.

 


05-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS