dinsdag 19 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Rhein-Maas start pilot Heute für Morgen

Rhein-Maas start pilot Heute für Morgen

In het najaar van 2019 heeft veiling Rhein-Maas onder de naam 'Heute für Heute' met succes de scheiding van verkoop en logistiek op de veiling getest. Om nog meer inzicht te krijgen in het gelijkmatig spreiden en ontlasten van logistieke processen - met name voor het afleverproces - start Veiling Rhein-Maas nu met het pilotproject 'Heute für Morgen'.

De pilot start op 16 november en duurt vermoedelijk 2 weken. De producten van de 'Heute für Morgen'-veiling op vrijdag 20 november worden op maandag 23 november afgeleverd. De laatste veildag van het pilotproject is donderdag 26 november met aflevering van de producten op vrijdag 27 november.

In het kader van het pilotproject hebben klanten van de veiling de mogelijkheid om bepaalde seizoensproducten in te kopen, die nog niet door de aanvoerders naar de veiling zijn gebracht. De producten worden virtueel om 06:00 uur 's ochtends op klok 8 uur geveild. De verkoop van de producten vindt uitsluitend per CC-container als monster- of grote partij plaats. De producten zijn ook beschikbaar via klokvoorverkoop. Daarom is het noodzakelijk dat de aanvoerder een representatieve en correcte productfoto meestuurt.

De producten worden pas na de veiling door de respectievelijke aanvoerders vers gepakt en gedurende de normale aanvoertijden voor de volgende veildag bij Veiling Rhein-Maas aangevoerd. Doel daarbij is om de producten tot 06:00 uur op de volgende veildag bij de betreffende klant af te leveren. Zoals gebruikelijk, ontvangen de klanten dan aansluitend alle andere producten die op deze veildag via het gebruikelijke inkoopproces op de veilingklok zijn gekocht.

Welke producten voor de pilot ''Heute für Morgen' beschikbaar zijn, kunnen klanten van Veiling Rhein-Maas op de dag van de veiling vanaf circa 05:30 uur via de 'Aanbodsinfo klok' op de website van de veiling te weten komen. Na de pilotfase wordt met alle betrokken partijen een uitgebreide evaluatie uitgevoerd om te bepalen welke mogelijkheden er zijn om het afleverproces verder gelijkmatig te spreiden en welke logistieke voordelen een aflevering tot 06:00 uur 's morgens de klanten biedt. De resultaten van het pilotproject leveren belangrijke informatie op voor de inrichting van toekomstige veiling- en logistieke processen.

bron: veiling Rhein-Maas


05-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS