vrijdag 22 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Tweede route voor milieuregistratie sierteelt goed ontvangen

Tweede route voor milieuregistratie sierteelt goed ontvangen

Leden van Royal FloraHolland hebben de keuze bij wie zij milieucertificaat willen behalen: bij MPS of bij GreenlinQdata en GLOBAL G.A.P. Tot voor kort was hier geen keuze in en kon men alleen bij MPS terecht. Op verzoek van de Ledenraad is hier verandering in gebracht. Volgens GreenlinQdata wordt dit goed ontvangen door de leden.

Met het behalen van een milieucertificaat kan de kweker betrouwbaar aantonen, dat hij zich aan de in het certificaat gestelde eisen voor duurzaamheid heeft gehouden. "Het is goed dat de sector deze stappen zet", vindt Gerard Flinterman, directeur van GreenlinQdata. "De overheid voert een steeds strikter beleid op duurzaamheid. Nieuwe regelgeving kunnen we beter voorkomen door proactief met elkaar aan te tonen, dat we steeds duurzamer produceren. Daarnaast biedt digitale milieuregistratie en certificering kansen om te onderscheiden en bevordert het de internationale concurrentiepositie."

Telers die al gebruik maken van de digitale registratie zijn enthousiast: ze besparen zo veel tijd en het kost weinig moeite om ermee te werken. De tool is niet alleen handig voor de milieuregistratie maar ook voor het bijhouden van de voorraad van je middelen bijvoorbeeld. Ook een veel genoemd voordeel is dat de data overal en altijd beschikbaar is op een veilige manier.

Illustratie van Royal FloraHolland

"Ik denk dat het een goede zet is van Royal FloraHolland om een tweede route voor het registreren te introduceren en daarmee de wensen van de ledenraad in te willigen. Daarom hebben we met liefde onze kennis en ervaring in de telerswereld gebruikt om betaalbare en betrouwbare software te bouwen, die dat mogelijk maakt", aldus Flinterman.

Zowel FloraHolland als GreenlinQdata hebben een supportteam van deskundige medewerkers klaar staan om telers van persoonlijk advies te voorzien. In Nederland werkt GLOBALG.A.P. met GreenlinQdata als registratietool. Deze combinatie komt later ook beschikbaar in België, Duitsland, Spanje en Italië. 


04-11-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS