zondag 18 april 2021
FN TOP add FN TOP logo

Kalanchoekwekers verrassen Voedselbanken #daslief

Kalanchoekwekers verrassen Voedselbanken #daslief

Honderden Kalanchoës voor de Voedselbanken in Westland, Bommelerwaard, Lansingerland en Aalsmeer. KP Holland, GP Powerplant, Lankhaar en veredelaar Dümmen Orange willen daarmee cliënten en vrijwilligers een beetje fleur en kleur geven tijdens de komende donkere dagen. 

“Tijdens een online meeting is het idee ontstaan. Met onze actie willen de kwekers van Always Kalanchoë hun maatschappelijke betrokkenheid tonen in hun directe omgeving. Bovendien willen we een voorbeeld geven aan anderen. Een klein persoonlijk gebaar, bijvoorbeeld het geven van een kleurrijke Kalanchoë, brengt hopelijk een lichtpuntje in deze voor veel mensen moeilijke tijden,” vertelt Paul Ras, woordvoerder namens het kwekerscollectief Always Kalanchoe. TV-tuinman Ivo Putman van het programma De Grote Tuinverbouwing was met een cameraploeg in Naaldwijk aanwezig. Een verslag van de sympathieke actie is te zien in de uitzending van 14 november om 17.00 uur op SBS6.

Via de social mediakanalen van Always Kalanchoë worden eveneens mensen opgeroepen om in de voortdurende coronatijd naar elkaar om te zien. Het krijgen van een fleurig cadeau heeft veel betekend voor mensen eerder dit jaar aan het begin van de pandemie. Paul Ras: “Natuurlijk bevelen wij Kalanchoë als ideaal cadeau aan. Deze kleurrijke vetplant bloeit maandenlang en vraagt minimale verzorging. Maar wat je ook geeft, doe er wel een handgeschreven, persoonlijk kaartje bij.” 


Redactie Floranews | 30-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2103 The Master Growers Team Manager vacature


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS