zondag 18 april 2021
FN TOP add FN TOP logo

Kasgroeit geeft vervolg aan Sleutel aan je toekomst in de kas

Kasgroeit geeft vervolg aan Sleutel aan je toekomst in de kas

Kasgroeit geeft deze maand een vervolg aan het project Sleutel aan je toekomst. De organsiatie heeft onder dit project in 2019 nieuwe technische medewerkers geworven voor een leer-werktraject in de glastuinbouw. In samenwerking met glastuinbouwbedrijven en het ROVC worden potentiële medewerkers opgeleid tot technisch medewerker en vervolgens tot zelfstandig onderhoudsmonteur.

Vorig jaar hebben meerdere kandidaten het leer-werk traject Sleutel aan je toekomst met succes afgerond, zoals Roy en Mhretab. Roy werkt nu bij Ammerlaan in Pijnacker en Mhretab bij Vitensa in Vierpolders.

Roy Sleutel aan je toekomst in de kas

Roy aan het werk bij Ammerlaan in Pijnacker

Het bijzondere aan het leer-werktraject is dat deelnemers alleen affiniteit hoeven te hebben met techniek. Een technische achtergrond is geen vereiste. “Er zijn nog genoeg mensen die op zoek zijn naar ander werk en een nieuwe uitdaging. Kenmerkend voor de technische banen in de sector is de dynamiek, veel verantwoordelijkheid en afwisseling in de werkzaamheden” aldus Martijn van Velzen, Adviseur arbeidsmarkt bij Kasgroeit.

Mhrtab Sleutel aan je toekomst in de kas

Mhretab aan het werk bij Vitensa in Vierpolders

De eerste screening wordt gedaan door de adviseurs van Kasgroeit, waarna de kandidaten bij de deelnemende glastuinbouwbedrijven op gesprek gaan. Na de sollicitatieronde komen deelnemers in dienst van een van de deelnemende glastuinbouwbedrijven en starten vervolgens op korte termijn met het opleidingsprogramma.

Bedrijven die interesse hebben in deelname kunnen contact opnemen met Kasgroeit. Op donderdag 29 oktober wordt er ook een online webinar gehouden voor bedrijven over de mogelijkheden om nieuwe technische medewerkers te werven en op te leiden binnen het bedrijf. 


Leandra de Boef | 26-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2104XPOL


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS