dinsdag 22 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Connected Transport Corridor Amsterdam Westkant van start

Connected Transport Corridor Amsterdam Westkant van start

Donderdag 22 oktober 2020 heeft de Metropoolregio Amsterdam (MRA) de Connected Transport Corridor (CTC) Amsterdam Westkant gelanceerd. Vanaf nu krijgen vrachtwagenchauffeurs van aangesloten vervoerders in de regio Schiphol informatie over de situatie op de weg, zoals incidenten, files en wegwerkzaamheden. De chauffeurs krijgen ook informatie die hen helpt de ideale route te kiezen.

De CTC's zijn een landelijk samenwerkingsverband om het goederenvervoer veiliger, duurzamer en efficiënter te maken door slimme mobiliteitsoplossingen op te schalen. Op dit moment zijn er vier corridors aangesloten: de Corridors Amsterdam Westkant, Provincie Zuid Holland, Zeeland en Zuid Nederland. “De real time informatie vergroot de voorspelbaarheid onderweg. Ze helpt onze chauffeurs beter anticiperen; zij krijgen minder vaak te maken met onverwachte omstandigheden en rijden veiliger én met meer comfort", vertelt Erik Nagel, directeur van Nagel Transport.

Slimme verkeerslichten 

Onderdeel van de Connected Transport Corridors zijn de slimme verkeerslichten, of iVRI’s, die nu ook in de omgeving van Schiphol zijn geplaatst. Deze iVRI’s houden rekening met naderende vrachtwagens en geven hen eerder groen licht als de verkeerssituatie het toelaat. De iVRI’s voorkomen onnodig stoppen, en dat scheelt tijd en brandstof en vermindert de CO2-uitstoot. Vanaf 2021 wordt het aantal slimme verkeerslichten op de N201 en N232 verder uitgebreid.

Veilige wachtlocaties

Het beheren van veilige wachtlocaties voor vrachtwagens is de volgende stap. Chauffeurs kunnen niet altijd direct bij aankomst terecht bij de (lucht)haven en moeten dan wachten. Door informatie over wachtlocaties en wachttijden in de cabine van de chauffeur te brengen, vermindert de overlast van stilstaande vrachtwagens op de openbare weg.

Bron: Amsterdam Logistics - Foto: Bas Beentjes i.o.v. Provincie Noord-Holland.

 


23-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS