dinsdag 19 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

Onthulling woontoren in hart van Floriade-terrein

Onthulling woontoren in hart van Floriade-terrein

Floriade Expo 2022, gemeente Almere en de ontwikkelcombinatie Amvest – Dura Vermeer, onthullen vandaag de naam en het ontwerp van de woontoren bij Floriade. De woontoren krijgt de naam ‘Flores’ en een bijzonder gevelkunstwerk waarbij het beplantingsplan voor de Floriade Expo 2022 artistiek is vertaald. De eyecatcher vervult tijdens Floriade Expo 2022 diverse commerciële functies om daarna op duurzame wijze omgebouwd te worden tot een woontoren met 80 appartementen.

Flores woontoren Floriade De duurzame en hoogwaardig afgewerkte   woontoren is 43,5 meter hoog en bestaat na   de Floriade uit 80 huurappartementen en een   commerciële ruimte op de begane grond. Het   kunstwerk op de woontoren is ontworpen   door MVRDV, Arttenders en kunstenares   Alex Verhaest. De toren zelf is gebouwd   naar het ontwerp van Klunder Architecten.     Het weerspiegelt de bomen-, planten- en   bloemencollectie van de   wereldtuinbouwtentoonstelling die tussen   april en oktober 2022 in Almere wordt   gehouden. In de compositie zijn 1.800   planten en bomen verwerkt, waarbij het   beplantingsplan van het arboretum de basis   vormt voor deze ‘verticale samenvatting’.   Daarbij geldt: hoe kleiner het beeld van de   plant, hoe verder weg deze in het arboretum   te vinden is.

 Flores ligt in het hart van het Floriade-terrein   aan het centrale plein. De toren zal door de  nationale en internationale deelnemers gebruikt worden tijdens de Expo en na 2022 onderdeel blijven van de groene stadswijk Hortus. De topverdieping van de woontoren krijgt tijdens de Expo een restaurant en een uitkijkfunctie. In de commerciële ruimte op de begane grond komt daghoreca, retail, EHBO-punt en de appartementen worden ingezet voor logies en vergaderzalen voor (internationale) deelnemers aan Floriade.

 


21-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS