donderdag 3 december 2020
FN TOP add FN TOP logo

Open platform moet telen naar hoger niveau brengen

Open platform moet telen naar hoger niveau brengen

Priva wil verandering gaan brengen in de manier waarop telers hun teelt aansturen. Met het nieuwe open platform van het bedrijf verbindt het alle aspecten van het teeltproces naadloos met elkaar. Een combinatie van online applicaties en services maakt het gemakkelijker om een rendabel gewas te telen. Met de nieuwe technologie Plantonomy kan dat zelfs autonoom.

Zodra telers hun kas op het platform aansluiten, kunnen ze de online applicaties en diensten gebruiken om hun teelt te beheren, waar en wanneer dan ook. Afwijkingen worden automatisch gedetecteerd en het vergelijken van gewassen op basis van variëteit, kas en geografische locatie is nu mogelijk. Hiermee hebben telers glashelder inzicht in de belangrijkste processen en kunnen ze deze tijdig en precies bijsturen.

Volgens Priva is het open platform niet zomaar een nieuw product: "Het is de basis voor een nieuwe manier van werken. En het mooiste is: telers hoeven geen investeringen te doen om aan de slag te gaan. Het enige dat de teler nodig heeft, is een abonnement. De Priva procescomputers zijn al voorbereid om verbinding te maken met het platform." Het bedrijf heeft de afgelopen vijf jaar fors geïnvesteerd in het Internet of Things, clouddiensten, datawetenschap, kunstmatige intelligentie en robotica. Het platformis hierdoor toekomstbestendig gebouwd op basis van Microsoft Azure cloudtechnologie. "Om telers wereldwijd te helpen bij elke denkbare uitdaging, verbindt Priva producten en diensten van partners aan het open platform. De eerste online applicaties en services zijn al beschikbaar, en dit is nog maar het begin", aldus Priva.

Plantonomy is Priva’s unieke technologie voor autonoom telen. Het stuurt de ontwikkeling van gewassen aan volgens het natuurlijke bioritme van de plant. “Plantonomy is geen proef of challenge. De applicatie wordt al toegepast voor het autonoom telen in grote productie-kassen in Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VS en Australië”, legt Meiny Prins, CEO van Priva, uit. 


21-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS