vrijdag 27 november 2020
2010TOP  Retail Solutions FN TOP add

Groot, groter, grootst bij Amazone Plant

Groot, groter, grootst bij Amazone Plant

Mooie, stevige planten met enorme bloemen; dat is waar anthuriumkwekerij Amazone Plants zich op focust. Vorig jaar werd ook de kwekerij zelf flink groter met een uitbreiding naar 5,8 hectare en groeide het aantal verschillende potmaten in het assortiment door het toevoegen van drie nieuwe potmaten.

In datzelfde jaar voegde Amazone Plant het grootbloemige ras Nevada toe aan het assortiment. Én met succes. De donkerrode variëteit is inmiddels naast de potmaat 14 ook beschikbaar in potmaat 12 en 17cm en wordt geroemd voor haar enorme, rode bloemen.

Ook in de kleinere potmaten focust Amazone Plants zich tijdens de teelt op grote bloemen, kwalitatief sterke planten en een mooie plantverhouding. Nieuwkomer Nevada heeft zich daarin inmiddels bewezen en zal dan ook stapsgewijs een steeds groter ras worden voor deze anthuriumkweker.

Behalve dat de Nevada enorme bloemen heeft, is het ras ook tolerant is tegen zowel koude als warmte. Dat betekent dat het ras bestand is tegen een langere transportperiode, maar ook dat het goed geschikt is voor verkoop in Zuid-Europese landen als Spanje en Italië. Naast de donkerrode Nevada, zijn ook de grootbloemige witte Samora en roze Colorado in drie potmaten beschikbaar. 


21-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS