vrijdag 25 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Verdere uitbreiding Warmtenet Trias Westland

Verdere uitbreiding Warmtenet Trias Westland

De tweede aardwarmtebron is aangeboord, de bovengrondse installaties worden gerealiseerd. Nu moet de duurzame warmte nog bij de nieuwe deelnemers van Trias Westland koemen. Om dit te bereiken wordt het warmtenet nu verder uitgebreid. Tot 2021 wordt in totaal ongeveer 5 kilometer aan warmteleidingen aangelegd.

Het warmtenet vervolgt zijn route vanaf Royal Flora Holland in Naaldwijk naar Westland Infra in Poeldijk. Ook in de nabijgelegen Bospolder sluiten een groot aantal glastuinbouwbedrijven aan op het warmtenet.

De aanlegwerkzaamheden voor het komende half jaar bevat diverse gestuurde boringen en een speciale boogboring. Dit omdat het vinden van beschikbare ruimte in de volle ondergrond in het Westland soms nogal een uitdaging is. De zogenaamde boogboringen worden toegepast wanneer zelfs voor het uitleggen van de benodigde strengen bovengronds geen ruimte is. Hierbij worden de warmteleidingen dan voorgebogen. Het resultaat is dat het boortracé zo kort mogelijk wordt. 

Waar mogelijk zal werk met werk worden gecombineerd om te zorgen voor een minimale impact en overlast op de omgeving. Zo worden er bijvoorbeeld al gesprekken gevoerd over een samenwerking met de provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland bij de gefaseerde aanleg onder de provinciale weg N213. 


20-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS