vrijdag 27 november 2020
2010TOP  Retail Solutions FN TOP add

Modiform wil duurzame revolutie in tuinbouw ontketenen

Modiform wil duurzame revolutie in tuinbouw ontketenen

Modiform wil een duurzame revolutie in hele tuinbouw ontketenen. Het heeft een ambitie geformuleerd die verder reikt dan haar eigen bedrijfsdoelen; het omvat de hele tuinbouwbranche. Samen met het ecosysteem van klanten en partners wil Modiform voor 2025 nieuw plastic verbannen. Uit de productie en bedrijfsvoering, maar ook uit de keten. Het bedrijf wil dat de tuinbouw de eerste industrie is die volledig fossielvrij is. Modiform met Horizon 2025 de leiding om samen met de hele keten de branche duurzaam te veranderen.

Hoe het dit gaat doen? Modiform realiseert haar ambitie door 100% gerecycled materiaal te gebruiken, op zoek te gaan naar alternatieve materialen en vervangende duurzame (bio)polymeren mede te ontwikkelen. Ook zet het bedrijf alles op alles om over vijf jaar CO2-neutraal te produceren en distribueren. En gaat het het volledige productvolume dat zij aan kunststof op de markt brengt recyclen én daarbovenop 20% extra terugwinnen uit het milieu. "De ambitie is haalbaar met de creatie van nieuwe duurzame kansen en het omzetten van deze kansen naar betere oplossingen. Voor alle klanten en partners in de keten!", aldus Modiform.

"Met het oog op het nemen van eigen verantwoordelijkheid, de behoeften van consumenten en de wettelijke eisen, is niets doen geen optie. Nu niet verduurzamen betekent de slag verliezen op de langere termijn." Modiform roept daarom iedereen op de uitdaging samen aan te gaan. "Zo zal het hele ecosysteem van kwekers, partners, retailers, ngo’s, overheden en kennisinstellingen de handen ineen moeten slaan om toekomstbestendig te blijven ondernemen."

“Duurzaamheid gaat ons sinds de oprichting van dit mooie familiebedrijf veertig jaar geleden echt aan het hart. Om de tuinbouwketen duurzaam en toekomstbestendig te maken, nemen wij nu stelling. Een ambitieuze zet? Absoluut! Onhaalbaar? Absoluut niet! En we willen samen die uitdaging aan gaan. Samen kunnen we de branche echt veranderen, wij roepen iedereen op om mee te doen”, sluit Peter Linthorst, CEO/CFO van Modiform, af.

Wie samen met Modiform de uitdaging aan wil gaan, kan hierover contact opnemen met het bedrijf

 

 


20-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS