zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Van der Ende Groep wint GreenTech Sustainability Award

Van der Ende Groep wint GreenTech Sustainability Award

De Nexus High Performance Reverse Osmosis (HPRO) van de Van der Ende Groep wordt door GreenTech gezien als meest duurzame innovatie en won daarmee de GreenTech Innovation Award in de categorie Sustainability.

De Award werd toegekend tijdens de opening van de GreenTech Live & Online 2020.
Dit is de tweede keer dat de Sustainability Award in de wacht werd gesleept door Van der Ende Groep. Twee jaar geleden won het met de Poseidon Natriumverwijderaar de award voor meest duurzame innovatie.

Mede vanwege de actualiteit rondom waterschaarste, de duurzaamheidsdiscussie en de wet- en regelgeving op het gebied van grondwatergebruik heeft Van der Ende Groep de Nexus High Performance Reverse Osmosis (HPRO) ontwikkeld. Het beschikt over een innovatief hydraulisch ontwerp in combinatie met artificial intelligence (AI). De Nexus HPRO is volledig in eigen huis ontwikkeld.

De Nexus HPRO is in staat om een recovery tot wel 95% te realiseren. Een conventionele RO loost continu concentraat. Dit is niet het geval bij de Nexus HPRO. De Nexus HPRO recyclet het concentraat en onttrekt er opnieuw water uit. Dit is mogelijk door met sensoren data te verzamelen en met behulp van e-Meta (AI) het optimale moment te bepalen waarop de Nexus HPRO het concentraat kan purgen. Hiernaast is het energieverbruik van de Nexus HPRO aanmerkelijk lager in vergelijking tot conventionele RO’s.

De Nexus HPRO-installaties zijn voorzien van e-Meta intelligentie. e-Meta is het merk waaronder Van der Ende Groep zelflerende oplossingen ontwikkelt om efficiënter en duurzamer te werken. Dit heeft voor de Nexus HPRO’s als gevolg dat deze zelf aanpassend en zelflerend zijn. Een grote stap voorwaarts t.o.v. de meer traditionele RO. De Nexus HPRO is uitermate geschikt voor onder andere; toepassingen in de (proces)industrie, agrarische sector, (glas)tuinbouw, drinkwaterbedrijven, wasstraten en het food & beverage segment.

 


20-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS