vrijdag 27 november 2020
FN TOP add 2010TOP  Retail Solutions

Kick off high tech Greenhouse in Ghana

Kick off high tech Greenhouse in Ghana

Na een vertraging van meer dan 6 maanden door covid-19 maatregelen is de bouw van een hightech kas in Dahwenya begonnen. Deze week wordt gestart met de inventarisatie van de materialen en de positionering van de kas op het terrein. Het project is een samenwerking tussen de Nederlandse bedrijven Delphy, Bosman Van Zaal, Ludvig Svensson Ridder Groep, Enza Zaden, Koppert Biological Systems, Rijk Zwaan en Agri-Impact Consult.

In Dahwenya wordt een high tech kas gebouwd die verschilt van de huidige kas door het gebruik van de computer om het klimaat- en irrigatiesysteem te automatiseren in de nieuw gebouwde kas. Het is een kwestie van tijd dat de eerste groenten vers geoogst gaan worden. Naar verwachting worden in januari de eerste tomaten geteeld.

In de high tech kas kunnen lokale boeren en studenten hun teeltvaardigheden verder ontwikkelen. Ook zal er onderzoek worden gedaan naar de mogelijkheden om groente te telen in de hoge luchtvochtigheid, kenmerkend voor Ghana.

Het project in Ghana wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Nederlands Ondernemingsbureau (RVO) en ondersteuning van de Ambassade van Accra.


19-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS