zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

De 5 vragen aan... Frits van der Starre

De 5 vragen aan... Frits van der Starre

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Frits van der Starre. Werkzaam als International Buyer bij Go Green/ Retail Solutions; het gezelligste bedrijf van de groensector. Ik woon samen met mijn lieve vrouw Judith en dochtertje Fiene in Boskoop. Als kwekerszoon ben ik opgegroeid tussen de klimplanten. Zodoende moest ik als klein mannetje al meehelpen met de werkzaamheden op de kwekerij. Daar ontwikkelde mijn liefde en passie voor de sector. De praktijk heeft mij altijd meer getrokken dan de theorie. Daarom ben ik direct na de middelbare school zo snel mogelijk gaan werken en heb ik naast mijn job, mijn studie Junior Accountmanagement afgemaakt.

Na een paar jaar op de kwekerij werkzaam te zijn geweest, wilde ik mijn horizon verbreden en ben ik gaan kijken naar een functie waarin ik mijzelf verder kon ontwikkelen. Ik wist al gauw dat ik de richting van inkoop op wilde om zo het contact met de kwekers te houden en verder de commerciële kant van de sector te ontdekken. Na ongeveer 4,5 jaar als Inkoper ga ik nog steeds elke dag met veel plezier naar mijn werk. Vorige week ben ik intern verhuisd van Go Green (belevert Engelse tuincentra) naar Retail Solutions. Dit betekent een overstap van inkoop voor Engelse tuincentra naar de inkoop voor retail in heel Europa. Een andere markt én daarmee andere, nieuwe uitdagingen.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het leukste aan mijn functie is het samen met kwekers en collega's nadenken over de toekomst en kijken waar de kansen liggen. Uiteindelijk weten we de eindklant zo steeds weer te verrassen en gezamenlijk voor een succes te zorgen. Ook vind ik het leuk om intern de processen te bekijken en te verbeteren. Dit om samen, met zo weinig mogelijk werk, zo groot mogelijk succes te behalen. Het belangrijkste vind ik het wel om plezier met collega's te hebben in het werk. Hierdoor houd je elkaar gemotiveerd om continu het beste in elkaar naar boven te halen. Misschien lees je het al; het woord samen is de key in mijn functie. Samen sta je sterk!

De 5 vragen aan Frits van der Starre

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Dat is toch wel het nieuws rondom Corona. Wie kan hier momenteel nog omheen? Dit houd je zowel zakelijk als privé constant bezig.

Afgelopen februari sprak ik veel kwekers tijdens de Plantarium/ Groen-Direct beurs. De sfeer was zo goed en veel kwekers waren op papier al uitverkocht voor het voorjaar. Niemand had het voor mogelijk gehouden dat er een ziekte zou komen die roet in het eten zou gooien. Soms denk ik dat het misschien wel ergens goed voor is geweest, zoals de onderlinge saamhorigheid, het besef wat nou echt belangrijk is in het leven (liefde en gezondheid) en de flexibiliteit/creativiteit van ons als sector en als land. Gelukkig hebben wij als sector vanaf de maand mei echt goede maanden gekend, waar we dankbaar voor mogen zijn. Zo kunnen we ook weer positief naar de toekomst kijken.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik zou nog een studie of cursus op willen pakken, waarbij het strategisch management aan bod komt. Dit zodat ik ook mijn visie op de toekomst kan onderbouwen, ontwikkelen en nastreven. Een goede visie en strategie voor de toekomst, ís de toekomst. Wij moeten als sector ook voortdurend vooruit blijven kijken om zo ook 'toekomstproof' te worden.

Wat ga je dit weekend doen?

Nu met extra aangescherpte Corona maatregelen zal het een ander weekend worden dan normaal. Normaal gesproken ga ik in het weekend naar mijn vaste groep vrienden, maar dat zal de komende tijd lastig worden. Zaterdag ga ik de tuin winterklaar maken en verder zal ik nog wat kleine klusjes in en om ons huis beetpakken. Zondag is er veel tijd voor het gezin en voor de kerk. Zo kan ik ontspannen en opladen voor een nieuwe week.

De 5 vragen aan Frits van der Starre

 

Bron: www.Floranews.com
16-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 StudioFlowerTrials


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS