zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Houden jullie ook van KISS? #blog

Houden jullie ook van KISS? #blog

Soms, maar dan ook soms, lees ik van die verhalen op de sociale kanalen waar ik weinig mee kan. Je krijgt een brei van woorden over je heen. Zinnen, bijzinnen, andere onderwerpen, overige zaken, extra uitleg, en nog meer bijzaken. Terwijl eigenlijk denk ik na een aantal zinnen, waar ging dit ook al weer over. En… neem van mij aan; dit blog wordt kort, want ik doe deze eens volgens het KISS principe.

KISS

Nog nooit gehoord van KISS. Nee, niet die rockband uit de USA met die geverfde gezichten. Nee KISS staat voor Keep It Short and Simple. Soms ook een beetje anders….

Diegenen die mij een beetje kennen weten dat dat voor mij ook niet altijd makkelijk is. Maar het gaat eigenlijk om twee zaken. Hou je tekst bij wat je eigenlijk wil vertellen en gebruik voor de doelgroep echt de taal die ze snappen.
Twitter is natuurlijk een super voorbeeld. Vroeger 140 tekens maximaal tegenwoordig 280 tekens. En wat blijkt, als je nog steeds onder de 140 tekens blijft worden de tweets meer gelezen.

Ook bij Facebook is korter echt beter. De ideale post is tussen de 40 en 80 tekens lang . We willen gewoon geen lange verhalen lezen.
Hoe korter hoe krachtiger. Beperk je in de woorden en maak het leuk. Humor werkt soms zeer goed en kan juist een zeer goed effect hebben.
Zo’n post van “er was eens…”, met een heel verhaal er achter werkt echt niet.

Teksten op websites idem. Hou ze kort en vertel het zo simpel mogelijk.
Een hele leuke oefening voor een website is om er eens een tekst voor Twitter van te maken. Beperk in het aantal tekens en bekijk kritisch of dat de boodschap is die je wil vertellen. Laat het daarna eens lezen door je buurman of buurvrouw en vraag hoe het over komt. Zeer leerzaam kan ik je uit ervaring vertellen.

Pas het eens toe op al je sociale kanalen en hou het kort……


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
15-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS