dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Hoogendoorn Growth Management introduceert next level klimaatcomputer

Hoogendoorn Growth Management introduceert next level klimaatcomputer

Hoogendoorn Growth Management heeft afgelopen week tijdens een exclusief lanceringsevenement haar grootste innovatie tot op heden geïntroduceerd: IIVO. Volgens Hoogendoorn is het niet gewoon een nieuwe alles-in-één procescomputer, maar veel meer dan dat. IIVO is het bedrijf een ‘next level’ klimaatcomputer. 

De innovatie biedt slimme technologieën voor de bedekte teelt. Een combinatie van slimme software en geavanceerde hardware. Het systeem is volgens de ontwikkelaar in staat elke kas te monitoren en aan te sturen. Dit zou het voor kwekers mogelijk maken om meer te telen, van een hogere kwaliteit met minimaal gebruik van natuurlijke bronnen. "Het systeem is niet alleen zeer effectief, maar ook extreem efficiënt en duurzaam, waardoor u maximaal resultaat genereert. Of u nu geboren bent in een kas of nog nooit in een kas bent geweest. Met zelflerende sturingen en geïntegreerde veiligheid, is dit de toekomst van tuinbouw. En de eerste stap naar geautomatiseerd telen", aldus Hoogendoorn Growth Management.

IIVO monitort constant en consistent alle aspecten van uw kas, inclusief de klimaatcondities, het watermanagement en het energiemanagement. Daarnaast verzamelt en archiveerthet systeem data om een compleet, holistisch overzicht van de kascondities te creëren. Het kan daarmee ingezet worden als een geavanceerde besturingscomputer om de specifieke behoeften van uw gewas op elk moment vast te stellen.

Aan de basis van de 'next level'klimaatcomputer liggen de principes van Plant Empowerment: een unieke teeltmethode die plantfysiologie en natuurkunde combineert. Een optimale water-, energie- en assimilatenbalans creëert sterkere, gezondere gewassen die verminderd vatbaar zijn voor ziektes en plagen. Een gewas-specifieke aanpak waarmee uw gewas exact krijgt wat het nodig heeft.

Data Driven Growing

IIVO is ontworpen om de verdere implementatie van data-gestuurd telen mogelijk te maken. Door het combineren van krachtige algoritmes, data van het teeltklimaat en plantfysiologie kunnen telers de beste beslissingen nemen voor hun planten. De continue stroom van data, verzameld tijdens de teelt, genereert real-time inzicht in de condities in uw kas en de gezondheid van uw planten. Inzicht dat ingezet kan worden om kunstmatige intelligentie en machine learning aan te drijven. Zodat u nog slimmer kunt telen.

Zodra IIVO operationeel is worden miljoenen regels code aan het werk gezet om gewas-specifieke inzichten te verzamelen. De software is vanaf nul opgebouwd, door Hoogendoorn. Geen codes uit het verleden, geen tijdelijke oplossingen. 


13-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS