zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Cymbidium, Phalaenopsis en Vanda in november op Bloemenagenda

Cymbidium, Phalaenopsis en Vanda in november op Bloemenagenda

Ze zijn mysterieus, elegant, verleidelijk en heel geliefd. De orchideeën Cymbidium, Phalaenopsis en Vanda staan niet voor niks in november met z’n drieën op de Bloemenagenda. Cymbidium, Phalaenopsis en Vanda zijn afkomstig uit de exotische plantenfamilie Orchidaceae, die wel 8.000 soorten bevat.

Het kweken van orchideeën in Europa, is echt specialistenwerk. Kwekers moeten in de kassen spelen met de temperatuur, de voeding en het licht om de planten op het juiste moment in bloei te krijgen. De oorsprong van de Cymbidium vinden we op de zuidhellingen van de Himalaya op een hoogte van 1.500 tot 3.000 meter. De Phalaenopsis en Vanda groeien vooral als epifyt in de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië, Filipijnen, Nieuw-Guinea en Noord-Australië. 

beeld: mooiwatbloemendoen.nl

De drie orchideeënsoorten worden in veel verschillende kleuren en bloemdesigns aangeboden.Er zijn veel vernieuwingen qua kleuren en de wijze waarop de bloemen worden aangeboden en toegepast. Van Cymbidium komen honderden cultivars voor, vooral in de kleuren wit, geel, groen, roze, bruin of roodachtig. De bloemtekening en de lipkleur kunnen variëren en geven de bloem zijn bijzondere uitstraling. Bij snij-Phalaenopsis zijn vooral de kleuren wit, roze en lila het belangrijkst, maar we zien ook steeds meer andere tinten. Streepjes, koeienvlekken of lipkleur maakt iedere cultivar weer onderscheidend. Het assortiment Vanda kent een veel grotere kleurvariatie. Van wit tot dieppaars en van blauw tot oranje. Het patroon op de bloem maakt hem nog eens extra aansprekend. De lange houdbaarheid maakt deze bloemen bij veel consumenten geliefd.

Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2020. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, gericht op de groenbranche.

 


09-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 OpenDagenKolsterBV


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS