vrijdag 30 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Charles Snijders nieuwe Head of R&D Takii Europe

Charles Snijders nieuwe Head of R&D Takii Europe

Charles Snijders is aangesteld als Head of Research & Development bij Takii Europe. In deze functie zal Snijders een belangrijke rol spelen in het aansturen van Takii's wereldwijde R & D-strategie om innovatie te versnellen.

Snijders gaat toezicht houden op en leiding geven aan alle R & D-activiteiten op het gebied van Vegetables, Flowers en Home Gardening bij Takii Europe in Nederland, evenals alle andere Takii R & D-entiteiten in Europa. Ook zal hij nauw gaan samenwerken met de leidende R & D-afdeling van Takii in Kōsei, Japan, het hart van de R & D-activiteiten van Takii.

"We zijn erg blij met de komst van Charles Snijders. Charles heeft met succes R & D-afdelingen opgebouwd en geleid voor enkele van 's werelds toonaangevende bedrijven. Hij brengt een schat aan ervaring met zich mee, waarvan ik zeker ben dat dit ten goede komt aan de voortdurende ontwikkeling van ons onderscheidende en duurzame portfolio" aldus Ton Kuipers, Managing Director van Takii Europe.

Snijders neemt meer dan 30 jaar ervaring in de plantenveredeling mee. In zijn vorige baan als Breeding Director bij Asur Plant Breeding was hij verantwoordelijk voor het aansturen van de ontwikkeling van hybride en conventionele tarwe- en gerstvariëteiten. Daarvoor bekleedde hij onder meer de functies Senior Plant Breeder en R&D manager Europe bij respectievelijk Zelder en Ball Horticultural Company. Snijders begon zijn carrière als Research Scientist bij Wageningen University & Research, waar hij een PhD-graad in plantenveredeling en MSc-graad in tropische landbouw, entomologie en kwantitatieve genetica behaalde.

 


09-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Adomex


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS