donderdag 3 december 2020
FN TOP logo FN TOP add

Medinilla-specialist presenteert nieuwe huisstijl

Medinilla-specialist presenteert nieuwe huisstijl

Medinilla-specialist Laguna heeft deze week een nieuwe huisstijl en website gelanceerd. Hiermee zet Laguna een forse stap vooruit in de presentatie van het bedrijf. De kwekerij in Wateringen is vooral bekend als specialist in de Medinilla Magnifica. Het familiebedrijf is in handen van de broers Michel, Frank en Ron de Bakker en zwager Chris Kester.

"We waren toe aan nieuwe, frisse uitstraling" vertelt Dexter van Zwet, verkoper van Laguna, over de vernieuwing in communicatie. "Vanaf 2003 kweken we diverse bijzonder planten waarvan de Medinilla onze belangrijkste specialiteit is. De laatste jaren hebben we een gezonde groei doorgemaakt. Daardoor krijgen we grotere klanten, van premium tuincentra tot retailketens. Met de nieuwe huisstijl die is doorvertaald op de verpakkingen komt het unieke van de Medinilla nog beter tot zijn uitdrukking."

Uniek is de Medinilla zeker. De kamerplant, afkomstig uit het zuiden van Azië en de Filippijnen, wordt weinig geteeld en valt op door de bloeiwijze. De pastelroze, ceriseroze en zuurstokroze bloemtrossen gaan hangen. Door intensieve veredeling kan de plant in de huiskamers wel drie maanden bloeien.

Laguna teelt de Medinilla in drie variëteiten: de Magnifica en de in eigen huis veredelde Lambada en Flamenco. Via verkooporganisatie The Green Brand Factory vinden die hun weg naar afnemers in geheel Europa. Opvallend is de natuurlijke duurzaamheid van de plant. Bij gebrek aan natuurlijke vijanden kan de bescherming tot een minimum beperkt blijven. Op de twee bedrijven teelt Laguna onder meer ook de Brugmansia en de Senetti.
 


09-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS