zondag 25 juli 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

De 5 vragen aan... MariŽlle de Jong

De 5 vragen aan... MariŽlle de Jong

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Mariëlle de Jong, net gestart met De Hofmakerij, hét platform voor de leukste stages in de sierteelt! Ik ben geboren en opgegroeid in Ter Aar, een klein dorpje in Zuid- Holland. Als dochter van een leliekweker, heb ik gezien hoe hard mijn vader moest werken en hoe dit gepaard ging met onzekere inkomsten. Niets voor mij dacht ik, dus ben ik de opleiding internationaal Hotelmanagement gaan volgen.
Een mooie, brede studie, wat me heeft gebracht bij 1 van mijn grote liefdes, Spanje. Door mijn stageperiode in Madrid, heb ik dit land en de gezellige gewoontes goed leren kennen en hou ik die tot nu toe nog vast: lekker eten en drinken, kletsend aan een tafel met familie of vrienden.

De 5 vragen aan Marielle de Jong

En toch ben ik in de sierteelt terecht gekomen. Op een bepaald moment was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging, iets met een mooi product, in een hectische, internationale omgeving en zo kwam ik uit bij de Bloemenveiling Aalsmeer. Daarna heb ik gewerkt bij Bloemenbureau Holland in Leiden aan de promotie voor het Nederlandse product in de Area Zuid Europa en heb ik als zelfstandig consultant bij gevarieerde bedrijven gewerkt. Mijn laatste baan was bij Signify, waar ik verantwoordelijk was voor de marketing van ledverlichting in de sierteelt. De rode draad door al deze functies heen is het menselijk aspect, het pionieren, verbinden en ondernemen.

De huidige ontwikkelingen in de sierteelt, gecombineerd met de aandacht voor Human Capital, hebben ertoe geleid dat ik nu ben gestart met mijn idee, het stageplatform, wat bedoeld is om met name sneller, ‘andere’ kennis te trekken naar de tuinbouw.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het leukste aan het uitvoeren van mijn bedrijf, vind ik om de spil in het web te zijn tussen veel partijen, zoals scholen en opleidingsinstituten, bedrijven, ngo’s en studenten. Met jongeren omgaan vind ik bijzonder inspirerend. Leren wat hun kijk op de wereld is, hoe ze in het leven staan en wat ik daar weer van kan leren.

Daarnaast zou ik het super vinden om een bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van het imago van de sierteelt en de tuinbouw. Het valt me vaak op dat mensen, die voor het eerst kennis maken met de tuinbouw, altijd enthousiast zijn. Het ondernemende karakter, de innovatie, diversiteit en de no nonsens houding van de sector is bij te veel mensen onbekend en verdient zeker meer aandacht!

De 5 vragen aan Marielle de Jong

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Tja, de corona heeft me letterlijk en figuurlijk erg beziggehouden. Zo ben ik druk bezig met de organisatie van de eerste sierteelt stagemarkt, die in FloriWorld plaats zou vinden. Helaas hebben de huidige corona-maatregelen ertoe geleidt dat deze sierteelt stagemarkt nu online gaat plaatsvinden en de voorbereiding hiervoor vergt daardoor weer heel andere werkzaamheden. Ik zie corona als een kans om bepaalde gebruiken opnieuw in te richten, om zo weer kansen te creëren.

Ik ben ontzettend blij om te lezen dat de sierteelt sector zich zo snel heeft hersteld en heb mooie initiatieven voorbij zien komen, die vast nieuwe klanten hebben bereikt!

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Vorig jaar heb ik mijn NLP-masteropleiding afgerond, die ik als heel waardevol heb ervaren. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en dit heeft mij zo doen beseffen hoe de kracht van denken werkt en wat het effect van positief communiceren is. Het doet me beseffen dat ik slechts een individu ben en ik alleen kan veranderen wat ik zelf wil. Mijn wens voor studenten, is door het bieden van een mooie stageplek, een community te bouwen waar aandacht is voor ontwikkeling op persoonlijk vlak, naast het opdoen van werkervaring.

Wat ga je dit weekend doen?

Vrijdagavond ga ik klaverjassen. Op z’n Rotterdams natuurlijk, want in deze mooie stad woon ik nu al zo’n 10 jaar met heel veel plezier. Verder ga ik crossfitten. Sinds een jaar ben ik daar behoorlijk fan van. Ik vind het een mooie sport waarbij ik zowel mijn kracht, techniek als conditie train. Verder nog gezellig borrelen en eten met vrienden en beetje ontspannen voor de open haard met mijn gezin. Een mooie combinatie! 

Bron: www.floranews.com
09-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS