dinsdag 19 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Sansevieria Woonplant van de maand november 2020

Sansevieria Woonplant van de maand november 2020

De Sansevieria is gekozen tot Woonplant van de maand november 2020. Deze makkelijke kamerplant wordt in de volksmond de Vrouwentong genoemd. Het is de stekelpunt bovenop het blad die de scherpe tong van vrouwen, en in sommige talen specifiek van schoonmoeders, zouden typeren.

De plant heeft wortelstokken, waaruit dikke opgaande zwaardvormige bladeren groeien met succulente eigenschappen. De Vrouwentong is luchtzuiverend en zorgt voor een betere luchtvochtigheid. Van oorsprong komt ze uit de droge gebieden van Zuidelijk Afrika en Azië waar hij in de hete woestijnen moest zien te overleven. Sansevieria is vernoemd naar de 18e-eeuwse prins Raimondo di Sangro uit het Italiaanse San Severo. Vanaf ongeveer 2004 worden naast de traditionele Sansevieria trifasciata ook cylindrica’s aangevoerd. Naast de natuurlijke rechtopgaande groei wordt deze variëteit ook in meer creatieve versies aangeboden, zoals gevlochten of in waaier-vorm. Deze soorten komen vooral uit Thailand.

foto: Mooiwatplantendoen.nl

Het assortiment Vrouwentong is de laatste jaren flink uitgebreid met nieuwe soorten en cultivars. De bekendste is de Sansevieria trifasciata ‘Laurentii’, de Vrouwentong met groene, lange bladeren met een goudgele rand. Binnen de soort trifasciata kennen we meer cultivars die verschillen qua bladkleur (groen, zilver- of goudbont) of qua lengte van de bladeren. De soort cilindrica kenmerkt zich door de ronde, lange bladeren. Ze komen in veel groottes voor in waaiervorm of gevlochten, de kleur van de bladeren is groen of grijs. De soort kirkii heeft een veel kleiner, dunner groen blad. Ook deze heeft meerdere verschijningsvormen.

 


08-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 Groen-Direkt


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS