vrijdag 25 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Dümmen Orange en Hjortebjerg intensiveren Euphorbia milii-samenwerking

Dümmen Orange en Hjortebjerg intensiveren Euphorbia milii-samenwerking

Veredelaar Dümmen Orange en het Deense productiebedrijf Hjortebjerg gaan hun samenwerking op het gebied van de Euphorbia milii-genetica verder intensiveren. Hiermee schalen de twee bedrijven tevens de productie en distributie van de christusdoorns op.

Euphorbia milii werd in 2018 opgenomen in het brede assortiment tropische planten van Dümmen Orange. "We werken bij de productie en distributie van Euphorbia milii al jaren nauw samen met Hjortebjerg. Door dit te intensiveren, zijn we in staat de genetica van Euphorbia milii te verbeteren en ons eigen portfolio uit te breiden. We kunnen nu verder investeren in dit prachtige gewas en onze klanten in Azië, Europa, NoordAmerika en Latijns-Amerika nóg mooiere Euphorbia milii-producten leveren", vertelt Maureen van Leeuwen, Managing Director van de Tropicals Business Unit bij Dümmen Orange.

De samenwerking tussen Dümmen Orange en Hjortebjerg betekent feitelijk dat het Deense productiebedrijf doorgaat met het telen van Euphorbia milii als eindproduct in 6, 11, 13 en 17 cm potten. Bovendien treedt Hjortebjerg op als Dümmen Orange's distributeur van (on)bewortelde stekjes van Euphorbia milii in Denemarken.

Steen Thomsen, directeur en eigenaar van Hjortebjerg, zegt over deze samenwerking: "We zijn trots dat we samen met Dümmen Orange het Euphorbia milii-aanbod kunnen uitbreiden en verbeteren om zo de klant van een divers en kwalitatief hoogwaardig assortiment te voorzien. Dümmen Orange en haar partner PT Florion, een vermeerderingsbedrijf in Indonesië, staan klaar om aan de toenemende vraag naar dit mooie gewas te voldoen.”
 


08-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS