donderdag 3 december 2020
FN TOP add FN TOP logo

Bloomon gaat verkoop bio-bossen uitbreiden

Bloomon gaat verkoop bio-bossen uitbreiden

Bloomon gaat in 2021 meer inzetten op de verkoop van bio-bossen. De online bloemist startte in juni van dit jaar als eerste grote speler met de verkoop van de bio-bossen en verkocht elke week het maximale aantal boeketten. In 2021 gaat ze de verkoop van de Bio-bos dan ook uitbreiden.

De bio-boeketten van 100 procent biologische bloemen bestaan uit ongeveer 19 stelen biologisch geteelde seizoensbloemen en was voor € 27,95 inclusief bezorging te koop. Bloomon had één boeket voor in de voorzomer, één voo de zomer en één voor het najaar. De bloemen zijn afkosmtig van kwekerij 'Op Beemster Klei' in Middenbeemster en de 'Tinteltuin' in Eersel. Bloomon geft aan zeer tevreden te zijn over de samenwerking met de twee kwekers.

Het oorspronkelijke plan was om maximaal 500 Bio-bossen per week te gaan verkopen. Dit is gelukt volgens Joris van der Els, Chief Sustainable Officier bij Bloomon: “Vanaf het moment van de lancering was de Bio-bos een groot succes. De vraag ernaar was zelfs groter dan we konden leveren. In de eerste helft van de week waren alle beschikbare Bio-bossen al verkocht. We hadden graag nog veel meer klanten willen verblijden met de Bio-bos.”

De populariteit van de Bio-bos heeft volgens Bloomon bevestigd dat de consument behoefte heeft aan biologische bloemen. Het bedrijf wil in 2021 meer Bio-bossen gaan verkopen. Het wil daartoe met meer biologische bloemenkwekers gaan samenwerken en hen zo afzetmogelijkheden bieden. “We hopen dat wij met onze Bio-bos hebben laten zien dat er voldoende vraag is onder consumenten naar biologische bloemen, waardoor het voor meer kwekers interessant wordt om om te schakelen”, aldus Van der Els.


Leandra de Boef | 08-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2011 TheRecruitingSpecialist


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS