zondag 25 juli 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Cargoboss en Van Daalen Transport onder één naam verder

Cargoboss en Van Daalen Transport onder één naam verder

De transportbedrijven CargoBoss en Van Daalen Transport uit Maasdijk gaan samen verder. De nieuwe naam die op het wagenpark zal gaan prijken is BosDaalen. Naar verwachting zullen de eerste vrachtwagens met de nieuwe naam in het begin van komend jaar rondrijden.

De twee bedrijven werken al sinds de jaren 70 intensief samen. “De tijd is er rijp voor dat we de laatste stap zetten in het samengaan van onze bedrijven”, zegt directeur en mede-eigenaar Aris van Daalen. “Hiermee zetten we een stap in de toekomst, maar zetten we de geschiedenis tegelijkertijd voort. Het voelt alsof twee families één worden”, voegt zijn compagnon Gerard van den Bos toe.

De twee directeuren benadrukken dat er geen sprake is van een overname. “CargoBoss en Van Daalen Transport waren en blijven in handen van de twee families”, zo legt Van Daalen uit. “We werken al sinds de jaren zeventig intensief samen. Zeker op het gebied van backoffice zijn er al eerder veel diensten samengevoegd. Wij blijven werken vanaf onze hoofdvestiging in Maasdijk en onze vestiging in Eschbach (Dld). Het is voor ons een logische stap dat we nu onder één naam, met één logo en één krachtige uitstraling verder gaan.”

De twee familiebedrijven werden opgericht door de twee overgrootvaders van de huidige directeuren, CargoBoss in 1902 en Van Daalen Transport in 1920. “Dat stuk historie laten we niet los, dankzij de naam BosDaalen”, zo legt Van Daalen uit.

BosDaalen richt zich net als de twee oude bedrijven op geconditioneerd groupagevervoer van groente, fruit, bloemen en planten naar Duitsland, Zwitserland en Noord-Frankrijk. “Ons klantenbestand loopt redelijk door elkaar heen. Ook in dat opzicht is het een logische keuze dat we nu één firma worden”, aldus Van den Bos. “We willen een topspeler zijn in een markt die steeds vaker vlugger en verser is”, voegt Van Daalen toe. “We voegen nu twee gezonde bedrijven samen tot één sterke en herkenbare speler.”

Met het samengaan van de twee bedrijven ontstaat een onderneming met zo’n 350 personeelsleden en een wagenpark van 120 vrachtwagens. Deze vrachtwagens worden gefaseerd voorzien van het nieuwe logo en de kleuren die werden ontworpen door het Rotterdamse ontwerpbureau Studio Fraaj.

 


05-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107CelosiaEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS