vrijdag 30 oktober 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

Sir David Attenborough prijst Nederlandse glastuinbouw

Sir David Attenborough prijst Nederlandse glastuinbouw

In zijn nieuwe doucumentaire "A Life On Our Planet" zijn onder meer beelden te zien van Westlandse kassen. Volgens filmmaker en bioloog sir David Attenborough is de Nederlandse glastuinbouw is een lichtend voorbeeld voor de rest van de wereld.

"Je hebt er veel kleine tuinbouwbedrijven die niet kunnen uitbreiden. Daarom zijn Nederlandse tuinbouwers heel goed in het optimaal benutten van hun land. Dat doen ze in toenemende mate duurzaam." In de documentaire deelt hij een groot compliment uit aan de Nederlandse glastuinbouw. 

Jos van der Knaap vertelt in AD.nl dat hij complimenten ‘heel bijzonder’ vindt. ,,Hè, hè, eindelijk erkenning voor wat wij vanuit de glastuinen allang roepen. Hij is wereldberoemd, in Engeland een halfgod. Hij staat bijna op het niveau van de koningin, nou dan ben je wat! Deze erkenning hebben we echt nodig.”

De (Westlandse) glastuinbouw heeft een imagoprobleem, vindt Rob Baan. Hij vertelt in gesprek met AD.nl dat Nederlandse kweekrs briljant zijn in de kas, maar dat niemand dit ziet. 

Lees hier het hele artikel op AD.nl


Leandra de Boef | 05-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Anthura Laborant met groene vingers


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS