zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Royal FloraHolland gaat extra controleren op weerhaakjes in bloemendozen

Royal FloraHolland gaat extra controleren op weerhaakjes in bloemendozen

Royal FloraHolland zegt de laatste tijd veel klachten te krijgen over weerhaakjes die bevestigd zijn in de bodems van de meermalige bloemendoos. Deze zitten nu al in ruim 150.000 bodems, zo'n 10 procent van de dozenpool.

De organisatie roept op om geen (weer)haakjes meer te gebruiken in de meermalige bloemendozen. "Ze zijn gevaarlijk voor gebruikers en veroorzaken vervelende verwondingen. Het gebruik is dan ook niet toegestaan. Naast verwondingen geeft het gebruik van de haakjes ook nog andere ongewenste gevolgen", aldus Royal FloraHolland.

Zo zorgen de plastieke weerhaakjes er ook voor dat de meermalige bloemendozen kapot gaan, er extra kosten gemaakt moeten worden om meermalige bloemendozen bij te kopen, inpakkers gehinderd worden bij hun werkzaamheden en bloemen makkelijk beschadigen.

"Wij willen gebruikers van meermalige bloemendozen, zoals Fc519 en Fc525 nadrukkelijk vragen om geen haakjes te gebruiken en de dozen onbeschadigd in te leveren. Zo voorkomen we nare verwondingen en blijft het gebruik van de dozenpool voor alle ketenpartijen aantrekkelijk en betaalbaar.
 
Royal FloraHolland zal de komende tijd extra controles uitvoeren bij inname op aanwezigheid van weerhaakjes. Treft het deze aan, dan zal het gebruik maken van het sanctiebeleid zoals beschreven in de Algemene Voorwaarden Fust.
 

 


02-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 OpenDagenKolsterBV


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS