dinsdag 19 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Hoe lang wordt Beer Bollie’s Bollenroute?

Hoe lang wordt Beer Bollie’s Bollenroute?

Om voor jong en oud op een opvallende manier aandacht te schenken aan de planttijd van voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, krokussen en narcissen, organiseert de KAVB vanaf vandaag een actie waarmee een ‘bollenroute’ van Beer Bollie door het hele land kan ontstaan. De wedstrijd loopt tot en met 30 november.

De opzet van de actie is eenvoudig: families, scholen en kinderdagverblijven planten samen bloembollen, en hangen daarna kleurplaten van Beer Bollie zichtbaar achter het raam. Hoe meer kleurrijke beren langs de wegen, hoe langer de bollenroute in Nederland wordt (en hoe kleurrijker tuinen en terrassen zullen zijn dit voorjaar). Met dit initiatief wordt ook aandacht gevraagd voor het belang van biodiversiteit: honingbijen en vlinders kunnen namelijk flink profiteren van alle ‘extra’ nectar die zo in het vroege voorjaar beschikbaar komt, wanneer er nog er weinig bloeit in de meeste tuinen en parken.

Foto’s van de ingekleurde en/of versierde kleurplaten kunnen met de hashtag #bollenroute worden gedeeld op de Facebookpagina ‘Beer Bollie’s Bollenroute’. De vijf mooiste worden beloond met een reuze knuffelbeer en een pot smakelijke bloemenhoning. Boer Tom, tulpenkweker en tv-tuinman van Eigen Huis & Tuin, beoordeelt samen met andere bollenboeren de inzendingen. Diverse scholen en tuincentra doen al mee met de actie.

De kleurplaat met meer informatie over het planten van bloembollen is gratis te downloaden via www.kavb.nl/bollieroute.


01-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS